© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner lovend over Vettel: 'Onder druk presteert hij nog beter'

30 jul. 2017 10:24 Ruud Dimmers 0 reacties
De druk op Ferrari en Sebastian Vettel nam de afgelopen races toe. Al vier races wist de Duitser niet te winnen en na een mislukte GP van Engeland slonk zijn voorsprong in het WK tot slechts een punt. Juist op deze momenten komt de klasse van Vettel bovendrijven, aldus Red Bull teambaas Christian Horner.

Horner prijst mentale kracht van Sebastian Vettel

Christian Horner werkte in zijn Red Bull periode zes seizoenen lang samen met Sebastian Vettel. Een uiterst succesvolle samenwerking, want de jonge Vettel groeide bij Red Bull uit tot een wereldkampioen. De Duitser won liefst vier wereldtitels en domineerde de Formule 1. 

"Sebastian is een zeer gefocuste man. Hij kan uitstekend omgaan met druk. Hoe meer druk er op zijn schouders ligt, des te beter hij presteert. Vooral aan het einde van een kampioenschap was hij mentaal zeer sterk."

Aan het einde van een seizoen sloeg Vettel vaak toe bij de races op de andere continenten. Daarin presteerde hij uitstekend, wat hem in twee jaargangen de titel opleverde.

"Als het om races buiten Europa ging en we nog een kans maakten op de titel, dan wisten we hij zou presteren," laat Horner aan Motorsport-Total weten.

© Red Bull Contentpool

"Zijn totale aanpak, de liefde voor details en zijn arbeidsethos zijn dingen die hem in staat stelde om vier wereldtitels te winnen. Twee van zijn titels, 2010 en 2012, werden pas in de laatste race beslist. De meest bijzondere is 2012 waarin hij slechts één race gewonnen had richting de einde van het seizoen, maar uiteindelijk het jaar afsloot met vier opeenvolgende zeges."

Vettel stond in 2010 en 2012 met nog vier races te gaan op de vierde plaats in het WK. Een fantastische slotreeks in beide jaren bezorgde hem uiteindelijk nog de titel.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen