Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner lyrisch na eerste pole voor Perez: 'Heel goed voor zijn kant van de pitbox!'

Christian Horner kan alleen maar tevreden zijn na een verrassende pole voor Sergio Perez. Het beste moet nog komen volgens de Red Bull-teambaas, want Perez laat volgens hem pas écht zien wat hij kan tijdens de race zelf.

Het duurde even voor Sergio Perez, maar in Saoedi-Arabië veroverde de Red Bull-coureur zijn allereerste poleposition ooit. Christian Horner is enorm blij met het resultaat. "Ik bedoel maar, 215 races (zonder pole) is ongelooflijk!", zo trapt hij af bij Sky Sports . "Hij werkt hier harder voor dan ooit tevoren. We zagen het aankomen en het kwam eraan!" Perez werd in 2021 keer op keer verslagen door teamgenoot Max Verstappen, maar in Djedda was hij sneller dan de regerend wereldkampioen. "Het is nog maar de tweede keer, volgens mij, dat hij Max heeft outqualified . Maar die ronde op een van de meest gevaarlijke circuits: wat een ongelooflijk resultaat van hem." "Ik weet niet wat hij vandaag gegeten heeft, maar we gaan er voor zorgen dat hij morgen hetzelfde krijgt!", voegt Horner daar met een brede glimlach nog aan toe.

Horner verwacht vuurwerk van Perez

Volgens de Red Bull-teambaas moet het beste nog komen tijdens de GP van Saoedi-Arabië. "Zaterdagen waren nooit zijn sterkste punt. Normaal gesproken komt hij pas écht tot leven op de race-dag, maar om dit resultaat op dit circuit te leveren is geweldig voor hem. Hij heeft het vertrouwen en moet dit omzetten naar een geweldig resultaat." Horner wordt gevraagd naar het moraal in de pitbox van Red Bull. "Het is zeker goed voor Checo's kant!", antwoordt hij. "Er was al veel gewonnen aan de linker kant (bij Verstappen, red.). Nu aan de rechterkant! We zijn één team, maar om dit resultaat te zien bij jouw coureur, al het harde werk, dat is heel indrukwekkend."

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training