Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner lyrisch na strijd Verstappen en Leclerc: "Max ging er vol voor"

Red Bull-teambaas Christian Horner genoot volop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië en het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc.

SI202203270576 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Rondenlang streden Charles Leclerc en Max Verstappen om de zege in Djedda. Het was uiteindelijk de Nederlander die aan het langste eind trok, na een adembenemend gevecht.

"De DRS is zo krachtig op de rechten stukken, dat geen van beiden hem wilde hebben. Ze remden zelfs en versnelden weer voor de laatste bocht. Wat een geweldige race!", jubelt teambaas Christian Horner in gesprek met Sky Sports.

"Een geweldige race, met een geweldige slotfase. Gelukkig hadden we net genoeg over om de zege binnen te slepen."

De teambaas prijst de volwassenheid van Verstappen, die zijn kans afwachtte en zijn banden spaarde om toe te slaan in de slotfase.

"Het was een zeer geduldige race van Max. Hij spaarde zijn banden en wachtte tot het einde van de race en na de laatste VSC ging hij er vol voor."

Pech voor 'briljante' Perez

Red Bull-coureur Sergio Perez was zeer onfortuinlijk met zijn strategie. De Mexicaan maakte zijn pitstop net voordat de safety car op de baan kwam. Vanuit leidende positie viel hij terug tot de vierde stek.

"We hadden zoveel pech met Sergio. Hij heeft al het harde werk gedaan aan het begin van de race, maar had de pech dat de safety car op het verkeerde moment kwam. Daar kan je niets aan doen, maar het was een geweldig weekend van hem", aldus een tevreden Horner.

"Checo was briljant dit weekend en heeft vertrouwen getankt. Hij pakte de pole, maar had gewoon pech tijdens de safety car."

De strijd tussen Ferrari en Red Bull gaat waarschijnlijk de komende periode door. Horner spreekt de hoop uit, dat beide teams elkaar het vuur aan de schenen blijven leggen.

"Ferrari heeft een geweldige auto en twee geweldige coureurs. Het was een zwaar gevecht vandaag en als we dat tijdens de rest van het seizoen gaan zien wordt dat episch!"

"Ferrari is een geweldig team, het was een slapende reus enkele jaren lang, maar ze zijn bijzonder sterk. We hebben een geweldige race gezien en we hebben er van genoten."

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022