Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner lyrisch over 'fenomenale' Verstappen: "Max had niet eens een tweede poging nodig!"

Max Verstappen start de GP van België op zondag vanaf P15, maar tijdens de kwalificatie liet hij zien een van de favorieten te zijn voor de overwinning. Teambaas Christian Horner zag hoe zijn coureur schitterde en voorspelt een fantastische race op zondag.

De Grand Prix van België belooft een waar spektakelstuk te worden, want titelconcurrenten Max Verstappen en Charles Leclerc starten naast elkaar op de achtste startrij: P15 en P16. Beide mannen begonnen aan de kwalificatie wetende dat ze een gridstraf zouden incasseren en de race achteraan de grid moesten gaan starten. Onderling konden ze nog uitmaken wie er het verst vooraan zou starten. Het werd uiteindelijk Verstappen, die op dominante wijze de pole pakte. Hij was 0,6 seconden sneller dan Carlos Sainz en 0,8 sneller dan Charles Leclerc. Teambaas Christian Horner had na afloop niets dan lovende woorden over voor de Red Bull-coureur. "Ongelooflijk! Door de pace die Max had, was zijn rondetijd zo goed dat hij geen tweede run nodig had! Daardoor konden we weer wat meters besparen. Een fenomenale prestatie van Max", zo jubelde hij voor de camera van Sky Sports . "Ook in Q2, op gebruikte banden, reed hij zo'n goede rondetijd... hij is echt on fire dit weekend. Het ging slechts om P15, maar gelukkig starten we in ieder geval niet als laatste."

Fantastische race in aantocht.

De Red Bull-teambaas Horner weet dat Verstappen nog een zware opgave te wachten staat op zondag, maar hij kan niet wachten om te zien hoe de GP van België zich zal ontvouwen. "Op mentaal vlak is het altijd goed om in Q3 na één run al uit de auto te stappen en te denken dat je al genoeg hebt gedaan voor de pole." "Het draait natuurlijk allemaal om de zondag", vervolgt Horner. "Max start in het midden van het veld, dus daar is altijd risico aan verbonden." "Toch belooft het een fantastische race te worden. Max en Charles moeten zich naar voren werken en Checo Perez moet Carlos Sainz aan gaan vallen", zo schetst de Brit de twee verschillende races in een.

P2 voor Checo niet erg

De andere Red Bull-coureur, Sergio Perez, start de Belgische GP vanaf de tweede startplek, naast Carlos Sainz. Zijn teambaas kan daar wel mee leven, want Spa-Francorchamps is het enige circuit waarop Horner denkt dat de tweede startplek minstens zo goed is als de pole. "Ironisch gezien zou ik op elk ander circuit nee zeggen als je me zou vragen of ik liever op P2 had gestaan dan op P1, maar hier heeft de geschiedenis aangetoond dat de slipstream in de eerste ronde heel sterk is." "Meestal werkt dat vrij goed vanaf P2, dus we gaan het zien! De poleposition is natuurlijk altijd een goede startplek, maar hier is de tweede plek net zo waardevol."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'