Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner lyrisch over nieuwe bolide Verstappen: "Red Bull verlegt alle grenzen"

Met de RB20 hopen Max Verstappen en Sergio Perez op net zo'n dominant seizoen als in 2023. Christian Horner gaat dieper in op de nieuwe Red Bull voor het komende seizoen.

Horner US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull won van 2010 tot en met 2013 al vier constructeurstitels op rij en daar kwamen in 2022 en 2023 nog twee titels bij. Zo overheersend als de RB19 vorig jaar was, dat zal niet makkelijk te evenaren zijn. Red Bull heeft voor de RB20 een aantal opvallende nieuwe ontwikkelingen op de auto gezet.

"Ik denk dat er een aantal geweldige innovaties op de auto zitten en die zullen de komende weken ongetwijfeld onder de loep worden genomen", zo zegt teambaas Christian Horner. "De creativiteit in het team is groot geweest en dat zie je terug in sommige oplossingen die ze hebben bedacht. Het is dus geen conservatieve evolutie, maar een agressieve evolutie van wat de meest succesvolle auto was in de geschiedenis van de sport. Het komt volgende week op de stopwatch aan en de komende 10 maanden om te bepalen of het goed genoeg is", vertelt Horner.

Het team heeft volgens Horner 'geweldig werk' geleverd. "Ze zijn niet op hun lauweren gaan rusten en je kunt zien dat ze de grenzen hebben verlegd met de auto", zo zegt de Brit. "Ik denk dat we met de RB20 opnieuw op alle vlakken een kleine winst hebben geboekt. Je bent constant op zoek naar mogelijkheden om te evolueren. En als je kijkt naar de aandacht voor details in de auto, dan zie je dat er echt prachtige details zijn. Het team blijft evolueren en de grenzen verleggen."

Stap naar Mercedes

Wie naar de RB20 kijkt ziet ook dat het team uit Milton Keynes een stap heeft gezet naar de Mercedes van vorig jaar. "Het is geen tactische keuze, het is gebaseerd op performance en op wat we zien in onze simulaties. En natuurlijk ziet de auto er op bepaalde vlakken heel anders uit dan vorig jaar. Maar we zouden dit ontwerp niet hebben toegepast als we niet het gevoel hadden dat het beter was", zo laat Horner weten.

Inmiddels zijn alle tien de auto's gepresenteerd, al is het slechts via foto's en video's. Heeft Horner nog iets interessants gezien? "Sommige auto's hebben interessante details die opnieuw de creativiteit in de Formule 1 laten zien. Ik denk dat er ondanks de stabiele regels nog steeds interessante oplossingen zijn die door anderen worden geleverd."

Veel teams geven nog lang niet alles prijs tijdens de launches, maar hoe zit dat bij Red Bull? "De auto die hier staat, is de auto die je in Bahrein tijdens de wintertests zal zien met misschien een paar subtiele veranderingen. Het is voor ons ongebruikelijk om een echte auto te onthullen, maar omdat we nu zo dicht bij het seizoen zitten, vonden we dat het goed was om het zo te doen."

Alles over de nieuwe Red Bull RB20 van Verstappen RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China