Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Marko overtuigd van potentie Honda"

Bij het team van Red Bull Racing zijn drie personen ontzettend belangrijk. Christian Horner vervult de rol van teambaas, Dietrich Mateschitz is als eigenaar van het energiedrankje de geldschieter en Dr. Helmut Marko staat bekend als de scout. De inmiddels 75-jarige Oostenrijker, die vroeger zelf in de Formule 1 racete, wordt beschouwd als ontzettend kritisch.

De overstap van Renault- naar Honda-motoren is de oudere Oostenrijker niet in de koude kleren gaan zitten. Marko houdt de ontwikkeling van de Japanse V6-turbohybride nauwlettend in de gaten. Volgens Horner heeft de talentwatcher echter meer dan ooit een goed gevoel bij de nieuwe partner.

"Helmut is inmiddels echt wel overtuigd van de Honda-deal", lacht Horner in gesprek met Motorsport-Total. "Dat wordt duidelijk aan alles wat hij te zeggen heeft. Tegenwoordig drinkt hij zelfs geen glühwein meer, maar saké!", grapt de charismatische teambaas. "Helmut is ervan overtuigd dat Honda potentie heeft voor de toekomst." "Onze relatie met Honda verschilt behoorlijk van onze relatie met Renault. We werken op meerdere vlakken samen. Ga maar na: in de MotoGP zijn Red Bull en Honda aan elkaar verbonden en ook in de Super Formula hebben de twee merken connecties. Zodoende wordt er veel gecommuniceerd", meent Horner. Naar het schijnt heeft Marko overigens Japanse les gevolgd, om te kunnen communiceren met de monteurs van Honda.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'