© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Marko overtuigd van potentie Honda"

06 feb. 09:49 René Oudman 0 reacties
Bij het team van Red Bull Racing zijn drie personen ontzettend belangrijk. Christian Horner vervult de rol van teambaas, Dietrich Mateschitz is als eigenaar van het energiedrankje de geldschieter en Dr. Helmut Marko staat bekend als de scout. De inmiddels 75-jarige Oostenrijker, die vroeger zelf in de Formule 1 racete, wordt beschouwd als ontzettend kritisch.

De overstap van Renault- naar Honda-motoren is de oudere Oostenrijker niet in de koude kleren gaan zitten. Marko houdt de ontwikkeling van de Japanse V6-turbohybride nauwlettend in de gaten. Volgens Horner heeft de talentwatcher echter meer dan ooit een goed gevoel bij de nieuwe partner.

"Helmut is inmiddels echt wel overtuigd van de Honda-deal", lacht Horner in gesprek met Motorsport-Total. "Dat wordt duidelijk aan alles wat hij te zeggen heeft. Tegenwoordig drinkt hij zelfs geen glühwein meer, maar saké!", grapt de charismatische teambaas. "Helmut is ervan overtuigd dat Honda potentie heeft voor de toekomst."

"Onze relatie met Honda verschilt behoorlijk van onze relatie met Renault. We werken op meerdere vlakken samen. Ga maar na: in de MotoGP zijn Red Bull en Honda aan elkaar verbonden en ook in de Super Formula hebben de twee merken connecties. Zodoende wordt er veel gecommuniceerd", meent Horner.

Naar het schijnt heeft Marko overigens Japanse les gevolgd, om te kunnen communiceren met de monteurs van Honda.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen