Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben veel respect voor elkaar'

Max Verstappen en Daniel Ricciardo kunnen prima door een deur. De twee Red Bull-coureurs zijn bijna twee jaar teamgenoten en op een aanvaring na ging dat prima. Teambaas Horner is dan ook blij met zijn coureurs.

Horner vindt vooral het respect dat de beide coureurs voor elkaar hebben erg belangrijk. " Het is een geweldig duo om mee samen te werken. Er is sprake van wederzijds respect. Ze kunnen het goed met elkaar vinden. Op het circuit zijn het rivalen, maar ze vergeten nooit dat ze voor hetzelfde team rijden", laat Horner aan Motorsport.com weten. De onderlinge verschillen zijn vaak erg klein tussen de beide coureurs. In de kwalificaties bedroeg het gemiddelde verschil tussen Verstappen en Ricciardo over heel 2017 minder dan één tiende. Verstappen sloeg wel zijn slag en won het kwalificatieduel met 13-7.

" Max heeft zich flink verbeterd en met name in de kwalificatie. Daniel moest echt alle zeilen bijzetten om bij hem in de buurt te blijven. Dat de verschillen onderling zo klein zijn is precies wat je als team wil." Horner is lovend over zijn beide coureurs, zo won Ricciardo in Baku de race na een prachtige inhaalrace. In totaal stond de Australiër negen keer op het podium, tegenover vier podiumplaatsen voor Verstappen. De coureurs vielen in totaal dertien keer uit in 2017.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"