Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Max Verstappen had schade aan vloer van de auto'

De GP van Australië bracht niet het gewenste resultaat voor Red Bull en Max Verstappen. Vooraf was een podiumplaats het doel, maar de Nederlander kwam niet verder dan de zesde plaats.

Kevin Magnussen snoepte Verstappen een plaats af bij de start en daarmee was het kwaad al geschied. Inhalen is nagenoeg onmogelijk in Melbourne, waar de fans een nieuwe optocht zagen. Teambaas Horner legt uit wat er mis ging voor Verstappen, die klaagde dat er onderdelen afbraken van zijn RB14. "Max had pech bij de start. Hij koos de rechterkant van Vettel, maar kwam klem te zitten en Magnussen passeerde hem. Op dat moment wisten we dat het erg lastig ging worden om hem te passeren." "We wilden dat zo snel mogelijk doen en Max zette vol aan, maar beschadigde zijn vloer in de vierde of vijfde ronde. Hierdoor verloor hij veel downforce, met name in het midden van de bochten."

Een spin in de negende ronde zorgde ervoor dat de Nederlander terugviel naar de achtste positie. Max Verstappen viel na een vroege stop zelfs even terug tot de veertiende positie, maar kwam uiteindelijk als zesde over de finish. "Max had een spin, maar bleef daarna maximaal pushen. De laatste 20 ronden zat hij onder de achtervleugel van Fernando Alonso. Hij zat altijd binnen een seconde van hem, maar inhalen was onmogelijk."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"