Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Max Verstappen hoeft niet altijd een held te zijn'

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet zijn pupil Max Verstappen door een lastige periode gaan. De teambaas is er echter van overtuigd dat de Nederlander snel weer met de borst vooruit kan lopen.

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan was er helaas weer een beeld wat we dit jaar al te vaak hebben gezien: Een Red Bull met schade. Max Verstappen was gecrasht bij het aanremmen. In een eerste reactie liet het team weten dat de Nederlander op hetzelfde punt remde als de ronden ervoor, maar dat er geen defect is gevonden aan de auto. Teambaas Horner ziet dat Verstappen door een lastige periode gaat. "Max gaat door een lastige fase, maar ik ben ervan overtuigd dat hij daaruit gaat komen. We hebben dit ook bij andere coureurs gezien. Het enige wat hij nodig heeft is een goede kwalificatie en race in Baku", zo laat Horner aan Sky Sports weten. Een belangrijk onderdeel van het leerproces is dat niet iedere ronde op de limiet hoeft te gaan. "Max leert nu dat hij niet iedere ronde of bij iedere inhaalactie een held hoeft te zijn. Dat liet Daniel ook in China zien, maar Max is een slimme jongen. Hij zal erg gebaald hebben en heeft hiervan geleerd."

Na afloop van de GP van China kwam Helmut Marko naar Verstappen toe. Daar sprak Marko met de Nederlander over zijn race en zijn fouten. Volgens Horner ging dat er gemoedelijk aan toe. "Hij legde zijn arm om de schouder van Max en vertelde hem dat hij het achter zich moest laten en zich moest focussen op de volgende race. Max moest leren van zijn fouten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"