Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Max Verstappen reed fenomenaal vandaag'

Christian Horner is onder de indruk van het optreden van Max Verstappen op Spa-Francorchamps. De Nederlander reed met enkele fraaie acties van P7 naar het podium.

"Max Verstappen heeft vandaag een geweldige race gereden", zo laat Christian Horner in gesprek met Sky Sports F1 optekenen. "Bij de start was het belangrijk dat hij direct de Haas van Romain Grosjean zou pakken. Hij koos daarvoor met succes de remzone." Hoewel Verstappen in het vervolg van de race een redelijk tempo reed, beklaagt Horner zich over het tijdverlies door de zwakke Renault-motor: "We hebben een low downforce-achtervleugel nodig om het snelheidstekort te compenseren, maar daardoor verloren we in de middelste sector meer dan ons lief is. Desondanks kon Max het tempo van Ferrari en Mercedes redelijk goed volgen." "Max scoorde een podiumplaats onder toeziend oog van zijn thuispubliek en dat is natuurlijk geweldig!" Horner weet dat Red Bull stappen moet maken om het gat naar Mercedes en Ferrari te dichten en vestigt zijn hoop nog maar eens op Honda: "Daar blijven ze progressie boeken. Je ziet dat het daar gewoon steeds beter gaat."

Aan de andere kant van de pitbox was de vreugde aanzienlijk minder, omdat Daniel Ricciardo de race na een touche bij de start al vroeg in rook zag opgaan: "De jongens in de pitbox hebben geweldig werk geleverd door die achtervleugel zo snel te verwisselen, nadat Nico Hülkenberg zich verremde. Daniel had geluk dat hij door kon rijden, maar pech dat het uiteindelijk wel het einde van zijn race inluidde." Horner verklapt alvast dat Ricciardo volgende week op Monza enkele gridstraffen zal incasseren, waar dat voor Max Verstappen nog niet helemaal zeker is: "Daniel pakt sowieso een gridstraf, terwijl Max Verstappen misschien enkele motoronderdelen wisselt. De eerstvolgende kans om Mercedes en Ferrari aan te vallen komt sowieso pas in Singapore."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'