Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Mercedes bevriest het motorreglement het liefst voor twintig jaar"

Red Bull-teambaas Christian Horner acht het van het grootste belang dat de Formule akkoord gaat met een engine freeze in 2022. Gelukkig krijgt hij in 'dramatische' tijden de steun van Mercedes, maar ook niet geheel zonder eigen belang.

Horner Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als Red Bull ook in 2022 en de jaren erna competitief wil zijn, is het afhankelijk van de welwillendheid van alle motorfabrikanten in de Formule 1. Red Bull wil in eigen beheer doorgaan met Honda-motoren, maar aangezien doorontwikkelen geen optie is, doet het team een beroep op andere teams om akkoord te gaan met een engine freeze.

Mercedes is daartoe bereid, Renault is daar waarschijnlijk ook nog wel voor te porren, maar Ferrari ligt dwars. Red Bull-teambaas Christian Horner vestigt daarom tegenover onder andere RacingNews365 zijn hoop op de FIA en de FOM, de beleidsmakers in de Formule 1: "Zij moeten naar het grote plaatje kijken en bepalen wat goed is voor de sport. We zijn Honda kwijtgeraakt en dat is dramatisch."

"Ik denk echter dat die partijen al goede gesprekken voeren over dit probleem en dat die in goed overleg met de motorfabrikanten plaatsvinden. In de komende weken moet er in ieder geval een oplossing gevonden worden", vervolgt Horner, die goed doorheeft dat iedereen in de eerste plaats zijn eigen belangen zal behartigen binnen die gesprekken.

"Al die teams kijken anders tegen deze kwestie aan. Het is natuurlijk geweldig om te horen dat Mercedes-teambaas Toto Wolff die bevriezing omarmt, maar hij beschikt natuurlijk al over de beste motor en zal daarom de ontwikkeling het liefst voor de komende twintig jaar bevriezen. Bij iedereen spelen de eigen belangen mee."

Met medewerking van Dieter Rencken.

De stoelpoten van Albon wankelen en Verstappen heeft zijn voorkeur al uitgesproken voor Nico Hulkenberg. Hoe lang laat Red Bull Albon nog spartelen? Dat en meer wordt er door autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen besproken in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2020 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes