Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Mercedes slachtofferde strateeg live op TV’

De GP van Oostenrijk had een prooi voor Lewis Hamilton kunnen worden als Mercedes strategisch niet had geblunderd tijdens de virtuele Safety Car. Tot ieders verbazing bood strateeg James Vowles nog tijdens de race zijn excuses aan Hamilton aan. Een dergelijke situatie zal bij Red Bull Racing in ieder geval niet gebeuren.

"Iedere coureur heeft zo zijn eigen benadering en ik heb natuurlijk nog nooit met Lewis gewerkt maar ik vind het behoorlijk bizar wat er nu is gebeurd. Dat ze iemand als Vowles publiekelijk voor de leeuwen gooien om Lewis te motiveren zich vanaf de vierde plek weer naar voren te rijden," aldus Horner over de bijzonder boordradio van Mercedes. Tegenover Speedweek verklaart Horner wel te weten waarom er paniek uitbrak bij de zilverpijlen. "Ze zijn het zo gewend om altijd vooraan te rijden en als ze dan niet op het podium komen, dan is het voor hen direct een ramp."

"Ze zijn het gewoon niet gewend om zulke intense gevechten met de concurrentie het hele seizoen te moeten uitvechten. Naarmate het seizoen vordert, neemt de druk alleen maar toe. Dat is voor Mercedes een compleet nieuwe ervaring." Horner benadrukt in ieder geval nog dat Red Bull het niet op deze manier had aangepakt. "Natuurlijk is het lastig om een oordeel te vellen als je niet precies weet hoe de gang van zaken is bij een ander team. Maar één ding staat altijd voorop: 'Je wint als team en je verliest als team.' Dergelijke situaties handelen we bij Red Bull dan ook niet publiekelijk af maar houden we intern."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden