© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Mercedes slachtofferde strateeg live op TV’

05 jul. 2018 08:45 Wanda Bisschop 0 reacties
De GP van Oostenrijk had een prooi voor Lewis Hamilton kunnen worden als Mercedes strategisch niet had geblunderd tijdens de virtuele Safety Car. Tot ieders verbazing bood strateeg James Vowles nog tijdens de race zijn excuses aan Hamilton aan. Een dergelijke situatie zal bij Red Bull Racing in ieder geval niet gebeuren.

Horner keurt handelswijze Mercedes in GP Oostenrijk af

"Iedere coureur heeft zo zijn eigen benadering en ik heb natuurlijk nog nooit met Lewis gewerkt maar ik vind het behoorlijk bizar wat er nu is gebeurd. Dat ze iemand als Vowles publiekelijk voor de leeuwen gooien om Lewis te motiveren zich vanaf de vierde plek weer naar voren te rijden," aldus Horner over de bijzonder boordradio van Mercedes.

Tegenover Speedweek verklaart Horner wel te weten waarom er paniek uitbrak bij de zilverpijlen.

"Ze zijn het zo gewend om altijd vooraan te rijden en als ze dan niet op het podium komen, dan is het voor hen direct een ramp."

"Ze zijn het gewoon niet gewend om zulke intense gevechten met de concurrentie het hele seizoen te moeten uitvechten. Naarmate het seizoen vordert, neemt de druk alleen maar toe. Dat is voor Mercedes een compleet nieuwe ervaring."

Horner benadrukt in ieder geval nog dat Red Bull het niet op deze manier had aangepakt.

"Natuurlijk is het lastig om een oordeel te vellen als je niet precies weet hoe de gang van zaken is bij een ander team. Maar één ding staat altijd voorop: 'Je wint als team en je verliest als team.' Dergelijke situaties handelen we bij Red Bull dan ook niet publiekelijk af maar houden we intern."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen