Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Met Honda moeten we weer voor titels kunnen vechten'

Red Bull rijdt vanaf 2019 met Honda-motoren, zo bevestigde het team eerder vandaag. Volgens teambaas Christian Horner is Honda de enige juiste keuze voor het team.

"Met het aantrekken van Honda als motorpartner staat Red Bull aan de vooravond van een nieuw, spannend hoofdstuk in de Formule 1" , zo laat Christian Horner weten. "Met Honda willen we niet alleen voor overwinningen gaan, maar ook voor de WK-titels, wat altijd ons doel is geweest." Horner legt uit waarom de keuze uiteindelijk op Honda is gevallen en dus niet op Renault: "We hebben onze tijd genomen om dit besluit rustig en goed overwogen te nemen. We zijn erg onder de indruk van de manier waarop Honda samenwerkt met Toro Rosso en van de enorme stappen die ze op dit moment maken." "De ambities die Honda uitspreekt passen bovendien bij onze eigen ambities, dus we kijken uit de naar de samenwerking in de komende jaren. Met Honda slaan we de juiste weg in."

Na acht gezamenlijk wereldtitels heeft Christian Horner natuurlijk ook nog enkele woorden van dank over voor Renault: "We willen Renault heel erg bedanken voor de samenwerking van de afgelopen twaalf jaar. We hebben de nodige problemen met elkaar gehad, maar deelden ook waanzinnige momenten samen." "Renault heeft altijd hard gewerkt om ons een competitieve motor te geven. Dat is vandaag de dag niet anders en we willen dan ook met name de mannen die ons in de pitboxen terzijde staan ontzettend bedanken voor hun inzet. We wensen Renault het allerbeste in de toekomst en in 2018 zullen we blijven proberen samen nog enkele mooie resultaten te boeken."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje