Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Misschien dat Vettel juist beter wordt door Leclerc"

Hoe gaat Sebastian Vettel om met de komst van Charles Leclerc bij het Formule 1-team van Ferrari? Het is een vraag die menigeen zich in de afgelopen maanden heeft gesteld. Sommigen denken dat Leclerc weleens de overhand kan nemen bij Ferrari.

Vettels voormalige teambaas Christian Horner, de voorman van Red Bull Racing, denkt dat het niet zo'n vaart zal lopen. Sterker nog: de Brit verwacht stiekem dat Vettel juist sterker voor de dag komt, in de wetenschap dat hij geen steekje mag laten vallen.

"Charles is een opwindend talent, voor de sport is het geweldig om jonge jongens op te zien komen, die de gevestigde orde onder druk zetten. Sebastian had zijn voormalige teammaat Kimi Raikkonen vrij makkelijk te pakken, maar met Charles in het team moet hij mogelijk iets harder werken." Horner denkt dat het harde werk juist een positief effect kan hebben. "Wellicht dat hij zichzelf naar een nieuw, hoger niveau kan stuwen. Wat dat betreft is het alleen maar goed dat Vettel een beetje wordt uitgedaagd." Vettel gaat zijn vijfde dienstjaar bij Ferrari tegemoet. Ondanks dat de 31-jarige Duitser al viermaal wereldkampioen werd in de Formule 1, wist Vettel het nog niet voor elkaar te krijgen in een rode wagen. In de afgelopen twee seizoenen eindigde de Heppenheimer telkens als tweede in de eindrangschikking, achter Lewis Hamilton.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'