Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix België 2021

Horner na GP België: "Dit was frustrerend voor iedereen"

Red Bull-teambaas Christian Horner spreekt van een frustrerende racedag op Spa-Francorchamps. Niet alleen voor de coureurs en teams, maar bovenal voor de fans.

Spa rain start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Urenlang zaten de coureurs te verkleumen in de zeikende regen in de Ardennen. Allen in afwachting of en wanneer er geracet zou worden. Uiteindelijk werd het een farce en reden de coureurs ruim drie uur na de geplande start twee rondjes achter de safety car om aan het reglement te voldoen. Na afloop waren veel fans bijzonder kritisch op de organisatie.

"Het is frustrerend voor de teams, de coureurs en vooral de fans dat we niet konden racen, maar helaas zorgden de omstandigheden ervoor dat het, hoe lang we ook wachtten, niet veilig was om te racen. Iedereen heeft zijn best gedaan om te proberen de race door te laten gaan en de FIA en Liberty verdienen alle lof omdat ze alles hebben gedaan wat in hun macht lag en hebben gewacht tot het onmogelijk werd", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

Verstappen was door zijn pole van zaterdag de winnaar van de race en liep zo vijf punten in op Lewis Hamilton. "Uiteindelijk heeft Max zaterdag onder zeer moeilijke kwalificatieomstandigheden de overwinning behaald en het maximale aantal halve punten behaald, wat ons in staat heeft gesteld het gat in beide kampioenschappen te dichten."

Horner leeft wel mee met de fans en wil ze bedanken voor hun steun, zelfs in de barre omstandigheden. "We voelen ons allemaal een beetje koud en nat, maar we moeten alle lof geven aan de fans die weer massaal op de tribunes verschenen. We waarderen de loyaliteit echt en ik vind het jammer dat we niet de actie op de baan konden leveren waar ze voor kwamen. Hopelijk komt iedereen volgend weekend naar de Grand Prix van Nederland zodat we ze een geweldig raceweekend kunnen bieden."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta