Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner na schade Verstappen: "Daarom wilden we dat onderdeel heel graag terugkrijgen"

In de eerste vrije training leek Max Verstappen zoekende op Paul Ricard, maar in de tweede oefensessie kwam hij veel beter voor de dag. Christian Horner merkte dat zijn stercoureur steeds blijer werd naar mate de dag vorderde.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De derde plaats in eerste vrije training werd door Max Verstappen in de tweede oefensessie omgezet in de snelste tijd. De Nederlander werd nog steeds op de hielen gezeten door Mercedes, maar leek zich overduidelijk beter te voelen in zijn Red Bull RB16B dan in de ochtend.

Christian Horner kan dat beamen en legt uit wat Red Bull in de tussentijd heeft veranderd. "We hebben gedurende de lunch wat omgegooid. Max klonk al wat blijer met de auto tijdens de tweede training, maar het zit nog steeds dicht op elkaar allemaal. De tweede sector lijkt van Mercedes te zijn deze vrijdag, maar in ieder geval is het allemaal erg bemoedigend", zo oordeelt de teambaas.

Wat waren die veranderingen dan precies aan de wagen van de Nederlander, zo wordt hem in gesprek met Sky Sports gevraagd. "De veranderingen die we hebben doorgevoerd waren van alles een beetje wat. Een beetje aerodynamisch, een beetje mechanisch. Het gaat erom dat we de sweet spot van de auto en de banden weten te vinden, en vooral de banden lijken hier in Frankrijk erg lastig op te warmen."

Tijdens de training ging Verstappen wat enthousiast over de gele broodjes bij het uitgaan van bocht twee. De coureur verloor daarbij een stuk van zijn voorvleugel. Red Bull riep meteen op de radio tegen de FIA dat ze dat graag terug wilden hebben. Horner legt uit waarom.

"Ja, ik heb Jonathan Wheatley (de sportief directeur, red.) verteld om dat stuk voorvleugel terug te vragen, want we hebben natuurlijk een triple header voor de boeg. Het circuit in Oostenrijk is meestal ook erg belastend voor onze voorraad voorvleugels", lacht Horner. "Elk stukje carbon dat we hebben om weer terug op de auto te zetten komt altijd handig van pas."

Ook interessant:

RacingNews365 presenteert Tech Thursday. In deze video-serie nemen we je mee in het technische deel van de Formule 1-wereld. Dit keer bespreken we de flexwings die de afgelopen periode hét onderwerp van gesprek waren.

Check hieronder de eerste video van Tech Thursday. Wat is een flexwing nou eigenlijk en is deze nou wel of niet legaal?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen