Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner na zege Verstappen: "We moeten Renault bedanken"

Christian Horner is Renault dankbaar voor het feit dat ze Max Verstappen een winnende motor hebben gegeven in Mexico. Na veel kritiek op de Fransen, vindt Horner dat ook dat geluid een keer mag klinken.

"Renault heeft ons afgelopen weekend van een goede motor voorzien", zo laat Christian Horner na de race in een reactie weten. "Daardoor waren we in staat om de eerste startrij te bezetten, competitief te zijn en zelfs te domineren. Ere wie ere toekomt, we zijn Renault een bedankje verschuldigd."

Horner geeft aan dat Red Bull zich vanwege de unieke hoogte van het circuit volledig op het Mexicaanse Grand Prix-weekend richtte: "We hebben eerder al gridstraffen geïncasseerd, om nu voldoende motoren van de B-specificatie in onze poule te hebben. We wisten immers dat onze concurrenten door de karakteristieken van het circuit beperkt zouden worden met hun motoren." Het resultaat was er naar, met de overwinning van Max Verstappen althans. Horner is daar content mee, maar het uitvallen van Ricciardo zorgde voor een domper op de feestvreugde: "We hadden een dubbelzege moeten pakken."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024