Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Natuurwetten kunnen de snelheid van Mercedes niet verklaren"

Dat de FIA uitspraak heeft gedaan over de achtervleugel van Mercedes wil niet zeggen dat daarmee de kous af is. Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat er iets gaande is bij de achtervleugel, waarbij hij niet per se spreekt over vals spel.

Ook na het het zien van de sprintkwalificatie race voor de Grand Prix van Brazilië staat Red Bull-teambaas Christian Horner versteld van de topsnelheid van Mercedes. Nieuw is dat wat hem betreft niet, maar het is wel iets waar hij graag meer van wil begrijpen. "Met name de rechtelijnsnelheid van Lewis (Hamilton, red.) is verbijsterend. Maar wij verloren het bij de start. Zij namen de gok om op zachte banden te starten, terwijl wij op medium banden vertrokken. Daarnaast hadden we een probleempje met de gear sync, maar evengoed staan we morgen op de eerste startrij en hebben we weer twee punten te pakken. Die steken we graag in onze zak en morgen wordt het een andere race als het een stuk warmer wordt." Gevraagd naar waar die topsnelheid van Mercedes vandaan komt en of dat echt een bedreiging kan vormen voor Red Bull in de race, geeft Horner aan dat het niet als een verrassing komt: "We zien het al een paar races, te beginnen in Turkije. In Mexico zagen we topsnelheden die misschien wel 14 kilometer per uur hoger lagen dan die van ons, dus dit verrast ons niet."

Horner kan snelheid Mercedes (nog) niet verklaren

"Die snelheid is echt fenomenaal, zeker gezien de grootte van die achtervleugel (en hoeveel downforce daarmee gegenereerd zou worden, red.)", vervolgt Horner. Maar hoe het kan? "Het is iets dat Mercedes in staat stelt deze snelheden te bereiken. Er is iets gaande, want natuurwetten alleen kunnen dit niet verklaren." "Je moet anders wel zo ontzettend veel pk's over hebben om dit voor elkaar te krijgen", aldus Horner, wiens conclusie duidelijk is: "We moeten zien te begrijpen wat het is en van daaruit verder werken."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen