Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner neemt titel Verstappen niet voor lief: "Dat toonde de race in Singapore aan"

Dat Max Verstappen aankomend of het daaropvolgende raceweekend waarschijnlijk kampioen wordt, is voor Red Bull allesbehalve een zekerheid. Teambaas Christian Horner wijst als voorbeeld naar het Grand Prix-weekend in Singapore, want daarin ging het ook volledig mis voor de Nederlander.

Max Verstappen heeft het aankomend weekend helemaal in eigen hand in Suzuka. Als hij kampioen wil worden dan moet hij winnen en de snelste ronden rijden. Dan kan niemand van zijn concurrenten, ongeacht waar ze de GP van Japan finishen, de titel dit jaar nog winnen. Met wat geluk wordt Red Bull, dat met een Honda-motor gelabeld als een Red Bull-motor rijdt, dus in het land van de motorpartner kampioen. Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het in ieder geval fijn dat het F1-circus er voor het eerst sinds 2019 weer terugkeert, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365 . Gevraagd of er in het land van de rijzende zon iets speciaals wordt gedaan voor de motorleverancier, blijft hij daar onduidelijk over. "We hebben een engineering contract met Honda. Ze hebben het dit jaar geweldig gedaan voor ons als gecontracteerde Red Bull-partij. Honda is een prachtig Japans merk en het Suzuka-circuit is natuurlijk mega." "Het is fantastisch om daar te weer terug te keren, want er hangt een unieke sfeer en de support van de fans is geweldig. Het wordt mooi om terug te keren aldaar en er te racen voor die enthousiaste menigte." "Voor het eerst in drie jaar én met nummer één op onze bolide. Het wordt geweldig om alle fans daar op dat circuit te zien. We gaan in Suzuka onze uiterste best doen", belooft Horner.

Titel Verstappen geen gegeven

Alhoewel het volgens Horner prachtig zou zijn om Verstappen in Suzuka tot kampioen gekroond te zien worden, is dat volgens hem absoluut geen zekerheid. Hij wijst daarbij naar het desastreuze GP-weekend van de regerend kampioen in Singapore, want daar ging er heel veel mis. "Het zou fenomenaal zijn om in Japan het kampioenschap te winnen. We moeten het echter race voor race bekijken. Het Grand Prix-weekend in Singapore toonde aan dat er van alles kan gebeuren." "We nemen niets voor lief", vervolgt de Brit. "We gaan naar Japan en we vliegen vol in de aanval het weekend in. Dan zullen we wel zien welk resultaat er aan het einde van het weekend op het bord staat."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie