Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner niet gecharmeerd van acties Hulkenberg: "Hij had een penalty moeten krijgen"

Christian Horner is van mening dat Nico Hulkenberg wel degelijk een penalty had moeten krijgen voor het ophouden van het veld tijdens de derde en laatste kwalificatiesessie.

Christian Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op het moment dat de negen nog overgebleven coureurs tijdens Q3 de baan opreden, was het Nico Hulkenberg die bij de eerste chicane rechtdoor reed. Hij reed daarna vooraan het veld en vertraagde de boel, in de hoop hij zou worden ingehaald en hij niet zonder tow aan zijn snelle ronde hoefde te beginnen.

Mede daardoor ontvouwde zich een chaotisch slotstuk van de kwalificatie, waarna zeven van de negen coureurs door de chaos geen nieuwe ronde konden starten. Een van de benadeelde coureurs was Alexander Albon, die tot onvrede van Red Bull-teambaas Christian Horner in Q3 geen ronde neer kon zetten en zondag slechts als achtste van start zal gaan.

"De kwalificatie had absoluut niet op zo'n knullige manier hoeven eindigen. Het kwam allemaal door die Renault-coureur (Nico Hulkenberg, red.) die in de eerste chicane rechtdoor reed. Niemand wil voor het veld uitrijden, dus dat deed hij gewoon expres. Daarna was het één grote clusterfuck", zo vertelt de teambaas tegenover de camera van het Britse Sky Sports.

"In mijn optiek had Hulkenberg daar een penalty voor moeten krijgen, want uiteindelijk was hij het die alle problemen heeft veroorzaakt. Gelukkig kunnen we nog positieve dingen concluderen na afloop van de kwalificatie. Als we de beste sectoren van Albon op een rij zetten, dan had hij met die tijd mee kunnen doen om de vierde positie. Het gaat de goede kant op met onze motor en tijdens de race kunnen we hopelijk beter voor de dag komen", aldus Horner.

De stewards wezen zaterdagavond een trio aan coureurs, waaronder inderdaad Nico Hulkenberg, als schuldigen aan voor de chaos die tijdens Q3 ontstond. De drie kwamen weg met een officiële waarschuwing.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten