Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner niet in paniek na grote achterstand Verstappen tijdens eerste training VS

Max Verstappen keek tegen een gapend gat aan ten opzichte van Mercedes tijdens de eerste vrije training in Amerika. Teambaas Christian Horner maakt zich nog niet te veel zorgen.

Daar waar het in het begin van de eerste sessie op COTA nog gelijk op ging, trok Lewis Hamilton een gat van liefst negen tienden ten opzichte van Max Verstappen in het tweede deel van de eerste training. Red Bull-teambaas Christian Horner erkent dat er nog werk aan de winkel is voor zijn team. "De Mercedessen waren direct erg snel. Het is echter nog maar de eerste training, maar we hebben zeker werk te verzetten. In de eerste sessie hebben we al veel data verzameld. Het is een hobbelig circuit, maar het is te doen. Het is niet makkelijk voor de coureurs en de auto, maar het is zoals we verwacht hadden", analyseert Horner bij Sky Sports. "Mercedes is snel op dit moment, maar ik denk dat wij ons ook nog kunnen verbeteren. Mercedes ziet er sterk uit, maar wij zullen natuurlijk ook alles geven."

Horner over gridstraf Bottas

Wederom moest Valtteri Bottas een motoronderdeel wisselen. Het levert hem een gridstraf van vijf posities op. De zorgen omtrent de betrouwbaarheid van de Mercedes-motor nemen toe, want ook Sebastian Vettel en George Russell, uitgerust met een Mercedes-motor, moeten dit weekend achteraan starten. Horner wordt gevraagd of hij hoopt dat de problemen bij Mercedes een voordeel opleveren voor Red Bull: "Dat hoop ik natuurlijk wel. Ze hebben bij Bottas wederom een motor gewisseld, wat ze natuurlijk wederom een straf oplevert. We kennen voor de rest hun problemen niet en richten ons op onszelf en proberen zoveel mogelijk snelheid uit ons pakket te halen."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"