Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Zoveel tijd wint Hamilton met zijn nieuwe Mercedes-motor"

Lewis Hamilton rijdt dit weekend met een nieuwe verbrandingsmotor van Mercedes. Wat Christian Horner betreft speelt dat een grote rol in het forse verschil tussen de Mercedes-coureur en Max Verstappen.

Lewis Hamilton trok in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Brazilië een groot gat naar Max Verstappen en ieder ander. Hij wisselde voor dit weekend naar een nieuwe motor en dat legt hem volgens Red Bull-teambaas Christian Horner bepaald geen windeieren. Als Sky Sports F1 Horner vraagt hoeveel die nieuwe motor Hamilton oplevert, kijkt hij onder andere naar Valtteri Bottas. "Het is moeilijk voor ons om daar heel precies de vinger op te leggen, maar als je zijn snelheid spiegelt aan de snelheid van Valtteri, dan kom je uit op een paar tienden van een seconde", aldus Horner.

Horner geheimzinnig

"Die verse motor pompt er toch wat extra pk's uit voor hem. En dat is ook waarom ze er voor hebben gekozen om hem hier te wisselen", vervolgt hij, alvorens hij gevraagd wordt of hij desondanks niet geschrokken is van het verschil. Hij geeft aan van niet, omdat men weet waar het hem in zit, maar als er wordt doorgevraagd, geeft hij niet prijs wat dat dan is. "Laten we de race van morgen afwachten. Ik denk dat we over een goede raceauto beschikken. Het zal bovendien wat warmer worden gedurende het weekend, waardoor de banden een belangrijke rol gaan spelen hier. Vandaag was het vrij fris, maar laten we de race dus afwachten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"