© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner noemt plan drie motoren per rijder per jaar belachelijk

03 aug. 2017 11:10 Wanda Bisschop 0 reacties
De Internationale Autosportbond, de FIA, heeft het idee geopperd om het aantal motoren per rijder in een jaar terug te brengen tot drie. Dit seizoen hebben de coureurs nog vier motoren tot hun beschikking. Christian Horner vindt deze hersenspinsel van de FIA drie keer niks.

Horner verwacht toename van aantal gridstraffen

Veel teams, waaronder ook Red Bull Racing, willen graag dat de kosten voor de motoren omlaag worden gebracht. De FIA heeft daardoor bedacht dat de coureurs nog maar drie motoren in een seizoen mogen gebruiken.

Aan Sky Sports F1 laat de teambaas van Red Bull weten dat dit 'ronduit belachelijk' is. Volgens hem zorgt het ook absoluut niet voor lagere kosten voor de teams.

"De vervangende motoren gaan toch met ons mee op wereldreis, dus we besparen niks. Dit is een van die gekke regels waar we maar krampachtig aan vast blijven houden."

Veel teams hebben nu al de grootste moeite om het seizoen vol te maken met slechts vier motoren. Bij McLaren bijvoorbeeld zijn beide coureurs al ver over het toegestane maximum van vier dit seizoen heen. Ook Daniel Ricciardo incasseerde al een gridstraf omdat hij toe was aan zijn vijfde MGU-H.

Teambaas Horner is ervan overtuigd dat deze maatregel alleen maar zorgt voor meer gridstraffen.

"Het merendeel van de grid gaat dan toch over de limiet heen waardoor er volgend jaar ontzettend veel gridstraffen zijn. Het is echt pure waanzin om naar drie motoren per rijder in een seizoen te gaan!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen