Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Normaal dat Perez bezorgd is over Verstappen"

Sergio Perez en Max Verstappen waren in de slotfase van de GP van Saoedi-Arabië meermaals over de boordradio te horen, waarbij duidelijk werd dat raceleider Perez bezorgd was over de naderende Verstappen. Teambaas Christian Horner vindt het totaal niet gek.

XPB 1193340 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen naderde raceleider Sergio Perez richting het einde van de GP van Saoedi-Arabië en even leek het er op dat de Red Bull-coureurs elkaar tegen zouden komen op het asfalt. Een harde strijd om de overwinning kwam er uiteindelijk niet, maar uit de boordradio's was op te maken dat Perez het zeker niet makkelijk had.

Een naderende Verstappen zorgde voor druk op de ketel bij de Mexicaan, wat ook te merken was op de boordradio's. Constant werd er gevraagd naar hoe dichtbij de regerend kampioen was en naar wat de rondetijden waren. Perez reageerde zo af en toe geïrriteerd en de bezorgdheid spatte er vanaf. Voor teambaas Christian Horner was het totaal geen verrassing, zo legde hij uit aan onder andere RacingNews365.

"Dat heb je altijd als je de leiding hebt in de race. Je wil precies weten wat je achtervolger aan het doen is, dat is heel normaal", aldus de Red Bull-teambaas, die aan de pitmuur met iets anders bezig was. "Als team waren we juist bezorgd over een betrouwbaarheidsprobleem: hoe zouden we dat gaan managen?"

"Toen we echter geen probleem zagen in de data, lieten we ze hun eigen gang weer gaan." Verstappen en Perez mochten vrijuit racen. "Er was alleen discussie over het managen van de pace toen het probleem met de aandrijfas leek op te spelen. Op dat moment denk je: laten we beide auto's wat terugschroeven."

Een probleem bleef echter uit en het tweetal mocht op volle snelheid racen, al kwamen de twee elkaar niet meer tegen in de slotfase van de race. Horner benadrukt dat er echter geen teamorders waren gekomen als dat wel het geval was. "Zodra we zagen dat er geen probleem was, hebben we ze vrijuit laten rijden", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1