Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner nuanceert vete met Wolff: "We zijn een sport, we redden geen levens"

Het was een verhitte strijd tussen Mercedes en Red Bull in 2021. De relatie tussen de teams, en dus ook de teambazen, verslechterde zichtbaar. Christian Horner legt echter uit dat de twee normaal met elkaar omgaan.

Met enige regelmaat kwam er vanuit Mercedes of vanuit Red Bull een protest, een sneer of een andere negatieve uitlating naar de concurrent. Christian Horner en Toto Wolff gooiden constant olie op het vuur, waardoor de relatie tussen de twee alles behalve vriendschappelijk oogde. Horner legt echter uit dat het wel meevalt. Na de Grand Prix van Abu Dhabi, waar Max Verstappen de wereldtitel veroverde, liep de teambaas van Red Bull naar de pitbox van de concurrent. Horner wilde Wolff namelijk feliciteren met de constructeurstitel en hem de hand schudden na een intens seizoen. Van ruzie is geen sprake, zo benadrukt hij. "Uiteindelijk zijn we een sport, we redden geen levens", zegt hij in gesprek met WION .

Er moet respect zijn in de Formule 1

Horner heeft een duidelijke mening over hoe een F1-teambaas zich hoort te gedragen. "De sport is bikkelhard en heel competitief, maar er moet altijd respect zijn. Het is een heel lang, lastig en zwaar seizoen geweest, dus ik ben na de race (Abu Dhabi, red.) Toto op gaan zoeken. Helaas was hij er niet, maar ik zag en sprak wel even met Lewis en zijn vader." De concurrenten konden elkaar de hand schudden en feliciteren met de uitslag van het seizoen. Mercedes won de constructeurstitel, Red Bull en Verstappen het coureurskampioenschap. "Een geweldig einde van een ongelooflijk jaar", aldus Horner.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden