Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner omcirkelt groepje races met oog op wederopstanding Mercedes en Ferrari

Dat Red Bull nu met alle hoofdprijzen naar huis gaat, hoeft niet te betekenen dat dat over enkele Grands Prix nog steeds het geval is. Teambaas Christian Horner is op zijn hoede en omcirkelt één groepje races met het oog op een mogelijke wederopstanding van Red Bulls voornaamste concurrenten.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Christian Horner heeft tijd vrijgemaakt voor een uitgebreid televisie-interview met Sky News. De eerste vraag na een vroege periode van dominantie in 2023 luidt: "Hebben we we het beste van de RB19 al gezien of zit er nog meer aan te komen?"

"Het seizoen is nog maar net begonnen. De kalender telt 23 Grands Prix en we hebben er net twee gehad. De circuits variëren onderling veel en over een week tijd staat ons de GP van Australië te wachten, maar we hopen dat we inderdaad nog iets meer uit de auto kunnen persen."

Maar precies dat zal de concurrentie ook hopen en uiteindelijk gaan ze daar ook in slagen. Dat is althans wel het scenario waar Horner nadrukkelijk rekening mee houdt: "Het is nog maar het tweede jaar onder de nieuwe regels. Ik verwacht dan ook dat de verhoudingen steeds meer gelijk worden getrokken."

"Daarom moeten we nu oogsten wat we zaaien", zo vervolgt de Brit. "We beschikken over een competitieve auto en we zullen blijven pushen gedurende het seizoen."

Eén cluster aan races, namelijk de eerste races op het Europese vasteland, heeft Horner rood omcirkeld in zijn agenda als het gaat om het gelijktrekken van die verhoudingen: "Ik twijfel er niet aan dat onze concurrenten snel terug zullen keren aan de kop van het veld."

"Die kans doet zich met name voor als het Europese seizoen begint, het moment waarop normaal gesproken veel upgrades geïntroduceerd worden. We hebben al gehoord dat Mercedes met grote vernieuwingen komt en ook Ferrari zal niet blij zijn met waar het nu staat. Ik verwacht een gelijker speelveld zodra we in Europa terugkeren."

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1