Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner onder de indruk van mentaal sterke Verstappen: "Hij toont geen emoties"

Gedurende het seizoen was Max Verstappen niet alleen fysiek in topvorm. Ook zijn mentale weerbaarheid was volgens teambaas Christian Horner enorm indrukwekkend.

De nog relatief jonge Max Verstappen stond gedurende het Formule 1-seizoen van 2021 onder enorm veel druk. De regerend wereldkampioen moest het opnemen tegen de zeer ervaren Lewis Hamilton, maar bezweek volgens zijn teambaas nooit onder de druk. "Hij stond onder immense druk, vooral voor iemand van zijn leeftijd", zegt Christian Horner in gesprek met Channel 4 . "Hij toont geen emoties, maar voelt ze natuurlijk wel." Horner is onder de indruk van de mentale wendbaarheid. "De manier hoe hij dit heeft afgehandeld: de druk vanuit de media en de spotlights op hem. Ook het hele verhaal dat hij een gevaarlijke coureur is en ga zo maar door. Maar ik heb tegen hem gezegd dat hij moet genieten van de laatste race, wat er ook gebeurt."

Horner enorm trots op Verstappen

Er was tot aan de laatste rondes van de race niet veel om van te genieten voor Verstappen, maar de kalmte in de heat of the moment was duidelijk te horen. Tijdens de safety car kon de Nederlander zelfs nog lachen toen hem werd verteld dat de auto's die op een ronde waren gezet niet meer weg werden gehaald. Althans, in eerste instantie. Later gebeurde dit toch wel, waardoor hij weer achter Hamilton terecht kwam. "Dit rijvermogen heeft ons naar deze positie gebracht", vindt Horner. "Natuurlijk vertaalde hij dat nog even naar een inhaalactie in de laatste ronde. Dus weet je, het was een geweldige manier om dit wereldkampioenschap te winnen. We zijn enorm trots op hem."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"