© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner onder indruk van snelle Max Verstappen

07 jul. 2017 12:47 Ruud Dimmers 0 reacties
De Red Bull Ring is geen circuit waarop Red Bull verwacht dat het mee kan doen voor de zege. Verrassend was het dan ook dat Max Verstappen een tweede tijd noteerde tijdens de eerste vrije training. Een erg sterk optreden, zo vond ook teambaas Christian Horner.

Horner: 'Erg goede training van Max Verstappen'

Het team van Red Bull heeft weer wat nieuwe onderdelen op de RB13 zitten, maar werkt vooral verder vanaf de basis die het in de afgelopen races heeft gelegd. Christian Horner legt aan Sky Sports wat de tactiek is.

"Er zitten een paar nieuwe onderdelen op de auto, maar het zijn geen grote upgrades. We moeten onszelf blijven verbeteren en hebben wat wijzigingen doorgevoerd."

Tijdens de trainingen leken de Pirelli banden nauwelijks onderhevig te zijn aan slijtage. De degradatie van de banden was minimaal, wat de coureurs in staat stelt om lange runs te maken met stabiele rondetijden.

"De bandencompounds zijn vrij hard voor deze baan. Je ziet dat coureurs moeite hebben met de achterkant van hun auto, wat resulteert in de nodige spins in de eerste bocht. Met deze auto's is een klein foutje al genoeg om de controle over de achterkant te verliezen."

Het team van Red Bull zat er erg goed bij, met Max Verstappen op een tweede positie. Teamgenoot Daniel Ricciardo gaf een halve seconde toe en eindigde als vijfde. 

Horner was wederom lovend over het optreden van de Nederlander: "Max heeft een uitstekende sessie achter de rug. De Red Bull Ring is een circuit waarop motorvermogen belangrijk is in de eerste en derde sector. Ik hoop dat deze training een goed beeld geeft voor de rest van het weekend."

"Max haalt hier wederom een hoog niveau en laat de moed niet zakken na de problemen van de vorige races."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen