Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner onthult belangstelling voor Red Bull-zitje Perez

Welke Formule 1-coureur wil er nou niet in de allersnelste auto rijden? Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit dat het topteam in een luxepositie zit, want er is veel belangstelling voor het stoeltje naast Max Verstappen.

Als het goed is, zien we Max Verstappen nog wel een tijdje rijden voor Red Bull. De Nederlander heeft een contract tot en met het Formule 1-seizoen van 2028 en geniet van de ene overwinning na de ander. Daarnaast rijdt Sergio Perez, die na een slechte reeks races nu eindelijk iets meer in vorm lijkt te zijn. Checo heeft echter een contract tot eind 2024 en kan ook daarvoor al ingewisseld worden. Wie niet presteert, is binnen de Red Bull-familie zo weer weg. Toch benadrukt teambaas Christian Horner dat de Oostenrijkse renstal erg blij is met de diensten van Perez: "Checo is ontzettend populair in het team. Laten we niet vergeten wat hij deed in 2021", zo trapt hij af bij Sky Sports , doelend op de onmisbare hulp om Verstappen de titel te bezorgen in Abu Dhabi. "Hij staat nu tweede in het kampioenschap en is (naast Verstappen, red.) de enige coureur die een race heeft gewonnen dit jaar. Twee races zelfs. Natuurlijk is voor Checo het hoofddoel om alle cilinders op volle toeren te laten draaien op een zaterdag, maar ik weet zeker dat hij dat gaat doen. Niemand heeft hem afgeschreven."

Toch is er grote belangstelling

Red Bull is blij met Checo en Checo is blij om voor Red Bull te rijden. Toch krijgt hij stevige concurrentie en is hij nog lang niet zeker van een stoeltje na 2024. Nu Nyck de Vries zijn zitje verloor en Daniel Ricciardo in de AlphaTauri een goede eerste indruk heeft achtergelaten, wordt de druk op Perez opgevoerd. Maar binnen de Red Bull-familie stopt de belangstelling voor het zitje niet. Horner onthult dat er binnen en buiten de paddock genoeg anderen azen op het stoeltje naast Verstappen. "Dat is nou eenmaal de positie waar we ons in bevinden. Dat we zo veel interesse hebben is natuurlijk fantastisch!" "En dat is niet alleen van onze coureurs, maar van coureurs uit alle hoeken voor het F1-seizoen vanaf 2025", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel