Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner onthult 'enorme' invloed Ricciardo op ontwikkeling Verstappen

De Formule 1-carrière van Daniel Ricciardo lijkt erop te zitten. Red Bull-teambaas Christian Horner onthult dat Ricciardo wel veel invloed heeft gehad op de ontwikkeling van Max Verstappen.

Verstappen Ricciardo Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De kogel is door de kerk: Daniel Ricciardo is zijn zitje bij Visa Cash App RB kwijt. De Australiër kreeg een tweede kans in de hoop dat hij Sergio Perez onder druk kon zetten, maar slaagde daar niet in. De meeste fans zullen terugdenken aan de gloriedagen van Ricciardo, óók toen hij teamgenoot was van Max Verstappen. Volgens Christian Horner heeft Ricciardo veel invloed gehad op de ontwikkeling van Verstappen.

"Max heeft enorm veel van hem geleerd", vertelt Horner in de podcast F1 Nation. "Toen Max bij Red Bull begon, was hij nog een jonge pup. Daniel had veel invloed op Max, zeker als het gaat over het leven niet te serieus nemen en te genieten van momenten."

Sowieso is Horner fan van Ricciardo. De Red Bull-teambaas deelt een mooie anekdote. "Hij hield van wat hij deed en voelde zich vereerd dat hij Grand Prix-coureur mocht zijn. Alleen de domme dingen die hij deed... Hij pakte een keer een camera van een Formule 1-cameraman af en liep de Mercedes-garage binnen. Dat was ongehoord. Ik ben verbaasd dat Toto hem er niet gelijk uit heeft gegooid, want hij zoomde in op de brake ducks en andere zaken die ons interesseerden. Bovendien kan hij goed zingen en is hij een goede muzikant. En hij is nooit verlegen om een poging te wagen..."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x