Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner onthult: schade aan Red Bull Verstappen fors hoger dan gedacht

Volgens teambaas Christian Horner lijdt Red Bull heel veel (financiële) schade door de crash van Max Verstappen in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij noemt daarbij een heel specifiek, schrikbarend hoge bedrag.

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft onthuld hoeveel het Red Bull kost om de auto van Max Verstappen na diens zware crash in de Grand Prix van Groot-Brittannië weer rijklaar te maken. Het zou gaan om het enorme bedrag van 1,8 miljoen dollar. Dat onthult de teambaas in zijn column voor Red Bull. Eerder ging teamadviseur Helmut Marko nog uit van het beduidend lagere bedrag van een kleine 900.000 dollar.

"Het is geen geheim dat na de crash we van mening waren, en nu nog steeds zijn, dat Hamilton een te lichte straf heeft gekregen voor dit ongeluk. Gezien de omvang van de crash en de milde straf die daar op volgde, bekijken we alle data opnieuw. We hebben het recht om tegen dat besluit in beroep te gaan en daarom bekijken we alle bewijzen en overwegen we al onze opties."

Red Bull gaat dus na wat er op sportief gebied nog te halen valt na de race, maar ook het financiële plaatje is een punt van aandacht voor Red Bull, zo legt Horner uit in zijn column voor Red Bull: "Dat is nog een andere enorme factor in deze kwestie. De crash kost ons ongeveer 1,8 miljoen dollar en dat heeft ontzettend grote gevolgen in tijden van een budgetlimiet (145 miljoen dollar, red.)."

Horner was niet alleen teleurgesteld in het handelen van Mercedes óp de baan, ook de manier waarop Mercedes de overwinning van Lewis Hamilton vierde naast de baan kan nog altijd op geen enkele manier op goedkeuring rekenen.

"Daar ben ik nog steeds zeer teleurgesteld over. Mercedes wist heel goed hoe zwaar de crash van Verstappen was geweest. Er werd flink over bericht dat hij naar het ziekenhuis was vervoerd waar hij verder werd onderzocht."

"Het is ondenkbaar dat je jouw coureur daar als team niet over informeert, als is het maar om je coureur te beschermen tegen het té uitbundig vieren van de overwinning, zeker op het moment dat de crash het resultaat is van een fout waar jouw coureur voor is bestraft."

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez