Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner ontwijkt vraag over vroegtijdige Red Bull-exit Perez

Het zijn duidelijk niet de beste weken van Sergio Perez in de Formule 1. De Mexicaan maakte zelf een fout tijdens de kwalificatie op Silverstone en moet de race vanuit het achterveld beginnen. En dat roept gelijk vragen op over de positie van Perez binnen Red Bull...

Perez wet FP3 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez zette op de zaterdag in Groot-Brittannië de negentiende tijd neer en zal dus vanaf achteraan de grid moeten komen op de zondag op Silverstone. De Mexicaan zette zijn Red Bull namelijk in het grind neer tijdens de kwalificatie. Maar wat ging er precies mis bij de Mexicaan?

"Het was de tijd om naar de slicks te gaan. Het lijkt erop dat het gewoon verkeerd ging op het natte deel van de baan", zo legt teambaas Christian Horner uit bij Viaplay. "Niemand zal meer teleurgesteld zijn dan hijzelf. Maar het legt natuurlijk wel veel druk op de schouders voor de race van zondag."

Horner gaat daarna in op de druk die invloed zou kunnen hebben op de Mexicaan. "Onze prioriteit ligt op het feit om Checo weer op snelheid te krijgen. De eerste vijf races stond hij op het podium en was hij hard aan het pushen, maar sindsdien heeft hij een terugval gehad. En helaas heeft het incident tijdens de kwalificatie hem niet geholpen..."

Dan vraagt de verslaggever of Perez het risico loopt om al vervangen te worden voordat het seizoen voorbij is. Daar gaat Horner niet op in. "Onze prioriteit is om Checo weer aan de gang te krijgen en dat is wat we willen doen. We ondersteunen hem daarin op de best mogelijke manier." 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'