Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner op de bres voor bestrafte Verstappen: "Enige keer dit jaar"

Christian Horner vindt het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Brazilië niet heel opmerkelijk. Hij wijst juist naar de rest van het seizoen: Verstappen reed vrijwel geen schade dit jaar.

Daar kwam tijdens de Formule 1 Grand Prix van Brazilië verandering in. Het leek weer even 2021 te zijn, met een gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. De twee gaven elkaar geen ruimte en raakten elkaar, waarna Verstappen een straf kreeg. Hamilton ging vrijuit en werd tweede in de race op Interlagos. Zijn voormalige titelrivaal werd - inclusief enige controverse - zesde. Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het allemaal niet zo spannend wat er gebeurde tussen Verstappen en Hamilton. Hij wijst vooral naar de Mercedes-coureur. "Max verdiende meer ruimte dan hij heeft gekregen", zo trapt hij af tegenover de media. "Lewis kon hem meer ruimte geven, want Max was er al voorbij in de bocht ervoor." "Het is jammer, maar het is volgens mij het enige incident dit jaar waarbij Max betrokken was. Uiteindelijk was Max de er dupe van met de straf en de gevolgen in de race. Erg frustrerend."

Horner: "Verstappen verdiende meer ruimte"

De teambaas van de Oostenrijkse renstal baalt van het resultaat. P6 voor Verstappen en P7 voor teamgenoot Sergio Perz. "Het was teleurstellend om schade te hebben en daardoor langzamer te zijn. Dat gaf Max een groot nadeel." Verstappen was duidelijk na het incident. De Nederlander vindt dat Hamilton geen ruimte overhield en dat de Brit 2021 blijkbaar niet achter zich kan laten. Of Horner ook zo denkt? "Dat vind ik een heftige vraag, maar dat is er meer een voor Lewis. Het is voor ons het enige contact dit jaar en zoals ik al zei, verdiende Max meer ruimte. We waren verrast door de straf. Het voelde als een race-incident."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden