Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner openbaart opmerkelijke straf voor Verstappen na crash met Ricciardo

De Grand Prix van Azerbeidzjan in 2018 is er een voor Red Bull-teambaas Christian Horner om nooit meer te vergeten. Toenmalige teamgenoten Max Verstappen en Daniel Ricciardo crashten samen en vielen uit, waarna Horner zeer opmerkelijke straffen uitdeelde aan het duo.

Verstappen Ricciardo 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het interne gevecht tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo in 2018 ging grandioos mis tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar de twee coureurs van Red Bull crashten in gevecht met elkaar. Het was een zeer pijnlijke dag voor de Oostenrijkse renstal en natuurlijk ook voor teambaas Christian Horner.

Ook anno 2022 is het pijnlijk om naar terug te kijken. Bij Cambridge blikt Horner terug op de zwarte bladzijde in het geschiedenisboek van Red Bull. "Het is het meest frustrerende in de wereld om je eigen auto's tegen elkaar te zien botsen, dat is een keihard eigen doelpunt", zo trapt hij af.

"Het gebeurde met Max en Daniel. Het liep uit de hand in Azerbeidzjan en ze zaten beiden fout. Je kon zien dat het zich opbouwde en uiteindelijk, na de race, kregen ze op hun donder. Ik heb het ze toen gezegd: het is niet hun auto."

Verstappen en Ricciardo moesten langs de Red Bull-fabriek

Eenmaal thuis in de fabriek van Red Bull was Horner nog altijd pissig op Verstappen en Ricciardo. Het duo moest verplicht het pand door om excuses aan te bieden aan alle personeelsleden. "Ik liet ze elke afdeling langsgaan en zich verontschuldigen voor het crashen van de auto's van het team", legt Horner uit.

"Daarna volgde een debriefing waar we het er nog eens over hebben gehad met het team. We brachten iedereen samen en praatten over wat we geleerd hebben, wat beter kon, wat juist goed ging, enzovoorts. Allebei de coureurs waren een beetje in verlegenheid gebracht op dat moment, maar hoe je een coureur ook echt raakt, is als ze een dure prijs moeten betalen"

Horner legt nog een pijnlijke maatregel uit voor Verstappen en Ricciardo. "Ik kondigde tijdens de briefing aan dat ze niet alleen spijt moesten betuigen, maar ook de rekening voor het kerstfeest mochten betalen. Alle drankjes waren voor rekening van de coureurs, en dat deed hen waarschijnlijk meer pijn dan een andere straf."

Interne strijd volgens Horner altijd lastig

Het is voor een F1-team lastig om een interne strijd volledig te voorkomen. Horner legt uit dat het ook niet helemaal wenselijk is. "Het is een lastige kwestie. Je wil dat je coureurs competitief zijn en tegen elkaar racen, vooral in deze fase van het kampioenschap (het was de vierde race van het Formule 1-seizoen, red.)."

"Weet je, in het begin geef je de jongens elkaar de ruimte", benadrukt Horner. Dit seizoen, met Sergio Perez naast Verstappen, legt de Red Bull-teambaas uit dat samenwerken enorm belangrijk is. "Dit zodat we Ferrari voorblijven, want nu zijn zij onze belangrijkste tegenstander", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

20 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen