Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner opgelucht: "Red Bull reageert goed op onze aanpassingen"

Christian Horner is blij met de weg die Red Bull samen met Max Verstappen en Sergio Perez is ingeslagen in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Australië. Red Bull heeft volgens Horner het juiste 'window' weer gevonden.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Direct na de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Australië kreeg Red Bull-teambaas Christian Horner door Sky Sports de vraag voorgelegd of de vrijdag minder goed was verlopen dan het team had gehoopt. Horner gaat niet helemaal mee in die stelling.

"Het was alsnog een hele productieve dag. We hebben ook wijzigingen doorgevoerd, waarmee we de auto dichter in de buurt van het juiste 'window' wisten te krijgen. Bovendien zag de long run aan het eind van de sessie er heel behoorlijk uit."

"We hebben nog wel wat werk te doen vanavond om wat onregelmatigheden op te lossen, maar ik denk dat we de goede weg in zijn geslagen en dat de auto goed reageert op de aanpassingen die we deden."

Banden 'key' voor juiste raamwerk Red Bull

Gevraagd naar hoe dat juiste window gevonden kan worden en waar dat voornamelijk van afhankelijk is, komt Horner uit bij de banden: "De toplaag van het asfalt is nieuw en met de aanpassingen van de lay-out van het circuit vraagt deze baan iets anders van de banden dan voorheen. De banden reageren anders dan voorheen en daarom begonnen we net iets buiten dat ideale raamwerk, maar nu zitten we daar weer in."

Als Horner gevraagd wordt naar de nieuwe diffuser van Ferrari en het belang van dat soort grote updates in deze fase van de titelstrijd, geeft hij aan zich daar niet druk om te maken: "Ik heb geen idee met wat voor soort onderdelen Ferrari rijdt."

"Vergeet ook niet dat Ferrari geen updates meenam naar de eerste race van het seizoen na de wintertests, terwijl andere teams dat juist wel deden. Wat je gaat zien is dat verschillende teams verschillende updates gaan introduceren tijdens verschillende races. Dat moet dit jaar ook nog eens allemaal onder de budgetcap vallen, dus in dat opzicht moet je heel strategisch denken."

Ook interessant:

Verstappen geniet voorzichtig, Hamilton ten einde raad

Verstappen voelt zich goed in Australië, terwijl Hamilton ten einde raad was na de vrijdagse trainingen. Al het nieuws na de vrije training in een korte video, die hieronder te zien is.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull