Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner over de strijd met Wolff: "Toto en ik zullen nooit vrienden worden"

De rivaliteit tussen Toto Wolff en Christian Horner is minder erg dan het ooit is geweest, maar vrienden zullen ze, als het aan de Red Bull-teambaas ligt, nooit worden.

Een heftige titelstrijd in 2021 zorgde voor het nodige vuurwerk tussen de twee teambazen. Inmiddels heeft Mercedes het een stuk lastiger dit huidige seizoen en verdwijnt Red Bull met Max Verstappen achter de horizon. Toto Wolff en Christian Horner hebben het dus minder vaak met elkaar aan de stok, zou je zeggen. Red Bull-teambaas Horner onthult in een interview met TalkSPORT dat hij de strijd tussen hem en Toto eigenlijk wel kan waarderen: "Het is onderdeel van de sport en de competitie, maar hij is ontzettend makkelijk op de kast te jagen."

"Het is geen tuinfeestje"

"Er moet ook een beetje rivaliteit zijn. Het is geen tuinfeestje", gaat de Brit verder. "We zijn hier om tegen elkaar te vechten en om te winnen en elke werknemer van het team weet dat." Dit is ook één van de redenen dat er volgens hem nooit een vriendschap tussen de twee zal ontstaan. "Ik heb nooit in een vriendschap geloofd en dat is omdat hij te hard zijn best doet om ons proberen te verslaan. Ook al moet er respect voor elkaar zijn, ik zie geen mogelijkheid tot een neppe vriendschap. Dat is voor mij in ieder geval onrealistisch." En of een biertje er dan op z'n minst inzit? "Ik betwijfel of Toto het type is dat graag naar de pub gaat." De Red Bull-baas heeft desondanks genoeg positieve woorden voor Lewis Hamilton, de topcoureur van zijn conculega: "Ik heb ontzettend veel respect voor Lewis Hamilton en wat hij heeft bereikt. Hij is de meest succesvolle coureur ooit. De records spreken voor zich. Ook buiten de wagen heeft hij zich altijd ingezet voor problematiek omtrent races en gelijkwaardigheid. Hij is een fantastische ambassadeur voor Formule 1."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"