Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Horner over fout: "Zonde, Max had vierde kunnen staan"

Een bizar incident in de laatste run van het derde kwalificatiesegment: zowel beide Red Bulls als beide Haas-wagens waren niet op tijd om een laatste ronde te starten, omdat de finishvlag al werd gezwaaid. Naderhand waren de betrokken rijders en teams niet bepaald blij met de gang van zaken tijdens de kwalificatie voor de GP van China.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Doordat Verstappen geen tweede run kon rijden in het laatste segment, zal de 21-jarige Nederlander zondag als vijfde van start moeten op het Shanghai International Circuit. Ferrari-rijder Charles Leclerc wist zijn tijd namelijk nog te verbeteren, waar Verstappen voor aanvang van de laatste run een vierde plek bezette.

"Max reed op een goede positie op de baan, tot Sebastian Vettel hem ineens passeerde", laat Christian Horner na de kwalificatie ten overstaande van Sky Sports weten. "Omdat Max niet in de vieze lucht van de Ferrari wilde rijden, liet hij een gaatje vallen. Daar maakte een Renault handig gebruik van (Nico Hulkenberg, red.). De tijd tikte langzamerhand weg en Max, en ook Pierre Gasly, was niet op tijd.

"Het is er zonde", baalt Horner. "We hadden een gooi naar de vierde startplaats kunnen doen, dat kon je aflezen aan het tempo dat we konden overleggen in de eerste twee segmenten. Nou ja, het betekent dat we morgen iets meer ons best moeten doen!"

Achter Verstappen sloot Gasly aan op een zesde plaats. Het was de eerste keer in 2019 dat de Fransman het derde en laatste gedeelte van de kwalificatie wist te bereiken. "Pierre heeft het goed gedaan, een prima kwalificatie voor hem. Hij reed slechts een run in Q2 en werd evenals Max verrast in Q3. Pierre heeft in ieder geval wat vertrouwen opgebouwd."

De startopstelling voor de Chinese Grand Prix zal veel weg hebben van de Ark van Noach: de Mercedessen bezetten de eerste rij, de Ferrari's lijnen gezamenlijk op voor de tweede rij. Red Bull-rijders Verstappen en Gasly delen rij drie, beide Renaults staan op de vierde rij. De Haasjes maken het kleurenpalet compleet door samen op de vijfde rij te starten.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China