Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner over meer dan 21 Grands Prix: "Moeten niet gaan overdrijven"

Voor het komende Formule 1-seizoen staan er, evenals het geval was in 2016 en 2018, een recordaantal van 21 Grands Prix op het programma. Mogelijkerwijs worden daar in de nabije toekomst nóg meer races aan toegevoegd.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner hoopt dat eenieder zijn verstand blijft gebruiken bij het opstellen van de Formule 1-kalender. De Brit stelt dat het maximumaantal Grands Prix bijna is bereikt.

Waar Toro Rosso-teambaas Franz Tost het liefst zo veel mogelijk Grands Prix per jaar afwerkt, daar heeft Horner een iets andere kijk op zaken. "Franz zou Kerstmis nog overslaan voor een Grand Prix-weekend", lacht de Britse stalbaas bij de nieuwe Red Bull-podcast Talking Bull . "Ik heb een andere benaderingswijze. Je kan natuurlijk ook overdrijven, volgens mij hebben we liever kwaliteit dan kwantiteit. Het getal van 21, of wellicht 22 Grands Prix is wat dat betreft prima. Bovendien heb ik zelf een jonge familie en niets is mooier dan de kleine op te zien groeien, ik reis al erg veel en dus houd ik graag wat vrije tijd over." Per 2020 zal er een Grand Prix worden gehouden in het Zuidoost-Aziatische Vietnam. Mogelijkerwijs mag Nederland een terugkeer maken op de kalender, terwijl er druk wordt gekeken naar een tweede Grand Prix in de Verenigde Staten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"