Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner over 'provocaties' van Hamilton: "Het interesseert Verstappen geen f*ck"

Christian Horner ziet enorme kalmte bij Max Verstappen. Hoewel Lewis Hamilton het momentum lijkt te hebben, heeft Verstappen volgens de Red Bull-teambaas een voordeel: het interesseert hem geen f*ck.

Na een aantal spraakmakende gebeurtenissen in het titelgevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn de twee coureurs vaak het gesprek van de dag. Dit niet altijd in de positieve zin. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner ligt zijn coureur er geen moment wakker van, ondanks 'provocaties' van Hamilton. "Lewis laat voortdurend een kleine sneer of wat provocaties vallen", zegt Horner in gesprek met The Telegraph . "Maar ik denk dat het mooiste aan Max is dat het hem geen f*ck interesseert. Hij is wie hij is. Hij rijdt snel in een auto. Vervolgens wil hij weer naar huis om te gamen op zijn Playstation. Zo simpel is het." Zowel fysiek als mentaal ziet Horner Verstappen in topvorm. De teambaas van de Nederlander kan dan ook niet anders dan vol lof praten over zijn prestaties. "Max rijdt zoals Tyson Fury vecht", vervolgt hij. "Hij heeft hetzelfde hart. Je weet dat hij gewoon alles geeft, en wanneer je hem neerhaalt, dan komt hij er weer bovenop. Hij heeft dat intense verlangen en enorme toewijding."

Hamilton in het voordeel in Jeddah?

Volgens menig Formule 1-expert is het circuit in Saoedi-Arabië in het voordeel van Hamilton en Mercedes. Horner verwacht echter dat Verstappen gaat verrassen. "Ik zou mijn geld op Max zetten als je vraagt welke coureur de snelste is tijdens het allereerste snelle rondje." Het zal de eerste keer zijn dat de coureurs rijden op het gloednieuwe stratencircuit in Jeddah. Dat Mercedes en Hamilton een voordeel hebben op het Corniche Circuit komt door de snelheid op de rechte stukken en het motorvoordeel van de Brit. Toch denkt Horner dat het wel mee zal vallen, want ook in Qatar viel de snelheid van Mercedes ietwat tegen. "Voor het eerst sinds de Britse Grand Prix zagen we dat de snelheid op de rechte stukken ongeveer gelijk is."

Kunnen Wolff en Horner nog een biertje drinken?

Nog twee races voordat het 2021-seizoen voorbij is en de titel is bepaald. Red Bull en Mercedes kunnen allebei nog kampioen worden in het WK der constructeurs. Beide teams zetten dan ook alles op alles om de concurrent af te troeven, zowel op als naast het circuit. Dit zorgde voor een duidelijk verslechterde relatie tussen Horner en Mercedes-teambaas Toto Wolff. Kunnen de twee nog een biertje met elkaar drinken als het kampioenschap voorbij is? Horner verwacht voorzichtig van wel. "Wat de uitkomst ook is, een handdruk zal er zeker komen uiteindelijk. Daarna zal hij me zonder twijfel proberen te verslaan wanneer het allemaal weer opnieuw begint", sluit hij mee af.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'