Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Horner overrompeld door bizarre onthulling Newey: "Jij sluipmoordenaar!"

Adrian Newey kondigde recent aan dat zijn tijd bij Red Bull Racing begin 2025 zal eindigen. Eddie Jordan weet in ieder geval dat Christian Horner ook met zijn mond vol tanden stond toen bekend werd wie Newey bijstond in zijn onderhandelingen met Red Bull.

Horner Newey 3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er werd al even over gespeculeerd, maar op 1 mei was de kogel dan eindelijk door de kerk: Adrian Newey zou Red Bull Racing in het eerste kwartaal van 2025 gaan verlaten. Het vertrek van de topontwerper zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de Oostenrijkse renstal en niemand lijkt dat echt te ontkennen, maar tegelijkertijd hoopt het team ook zonder het meesterbrein achter de RB20 vooruit te kunnen. 

Het vertrek van Newey hing dus al langere tijd in de lucht, maar de Brit wist vriend en vijand te verrassen toen hij bekend maakte wie hem tijdens de onderhandelingen als manager bij had gestaan. Newey kon namelijk rekenen op de hulp van niemand minder dan voormalig teambaas én goede vriend Eddie Jordan. "Jij hebt je vinger daar echt flink in de pap! Niemand zag dit aankomen," merkte Coulthard al op. 

De Ier legt de situatie maar al te graag uit in de Formula For Success-podcast, waar hij samen met David Coulthard terugblikte op de reactie van Red Bull-teambaas Christian Horner. Niemand wist namelijk dat Jordan ook op deze manier samenwerkte met Newey en de voormalig teambaas kan zich de reactie van Horner nog goed voor de geest halen: "Ten eerste, zijn mond viel echt tot aan zijn broekspijpen open van verbazing. Nu heeft hij best wel een grote mond, maar het gebeurde nog echt ook."

Dat Horner de nieuwe rol van Jordan niet echt kon waarderen werd daarna al snel duidelijk. "Hij noemde me daarna gewoon een sluipmoordenaar! Ik heb geen flauw idee wat dat betekent, hoor," grapte de Ier. Coulthard snapt de aanpak van zijn collega echter wel. "Liever onopgemerkt aankomen dan dat mensen je in de verste verte al aan zien komen! Dat is je best wel goed gelukt, want niemand had dit verwacht."

Het is overigens niet gek dat de keuze van Newey op Jordan viel, want de beide heren kennen elkaar goed. De voormalig teambaas gaf de topontwerper dan ook één advies mee: "Weet je, Adrian? Als jij met je potlood in de hand voor een tekenbord staat, komt niemand bij jou in de buurt. Maar op het moment dat je dat potlood laat vallen ben je net zoals de rest. Hij moest daar wel om lachen en hij denkt waarschijnlijk dat ik een grap maak, maar ik ben echt serieus."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap