© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Overstap naar Honda-motor geen risico voor Red Bull'

24 jun. 2018 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
In aanloop naar de GP van Frankrijk was er de bevestiging dat er na twaalf jaar een einde komt aan het huwelijk tussen Red Bull en Renault. De Oostenrijkse renstal rijdt de komende twee seizoenen met een krachtbron van Honda. Een sprong in het diepe, maar zo ziet teambaas Horner het zelf niet.

Red Bull heeft nu ruimer budget

"Met Honda nemen we absoluut geen risico. Onze doelstelling is heel simpel: 'Bouw de beste motor voor ons dan bouwen wij onze auto daarom heen' , aldus Horner tegenover Motorsport-Total.com.

"Bij Honda werken ongelofelijk getalenteerde mensen en ze hebben duidelijk stappen gezet. Natuurlijk willen we geen stap terugdoen, we willen juist vooruit komen. Dat is ook de reden waarom we hiervoor kiezen. Wij geloven erin dat dit de juiste richting is om Mercedes en Ferrari te kunnen uitdagen."

Door de overstap naar Honda heeft Red Bull nu een exclusieve motorendeal waar alleen het opleidingsteam Toro Rosso ook aan verbonden is. Een andere situatie als voorheen bij Renault toen Red Bull 'slechts' een klantenteam was. 

Volgens teambaas Horner is er dan ook duidelijk sprake van een win-win situatie.

"We betalen minder geld aan Honda dan voorheen aan Renault. Hierdoor is er meer budget om te investeren in ons chassis."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen