Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Overstap naar Honda-motor geen risico voor Red Bull'

In aanloop naar de GP van Frankrijk was er de bevestiging dat er na twaalf jaar een einde komt aan het huwelijk tussen Red Bull en Renault. De Oostenrijkse renstal rijdt de komende twee seizoenen met een krachtbron van Honda. Een sprong in het diepe, maar zo ziet teambaas Horner het zelf niet.

"Met Honda nemen we absoluut geen risico. Onze doelstelling is heel simpel: 'Bouw de beste motor voor ons dan bouwen wij onze auto daarom heen' , aldus Horner tegenover Motorsport-Total.com . "Bij Honda werken ongelofelijk getalenteerde mensen en ze hebben duidelijk stappen gezet. Natuurlijk willen we geen stap terugdoen, we willen juist vooruit komen. Dat is ook de reden waarom we hiervoor kiezen. Wij geloven erin dat dit de juiste richting is om Mercedes en Ferrari te kunnen uitdagen."

Door de overstap naar Honda heeft Red Bull nu een exclusieve motorendeal waar alleen het opleidingsteam Toro Rosso ook aan verbonden is. Een andere situatie als voorheen bij Renault toen Red Bull 'slechts' een klantenteam was. Volgens teambaas Horner is er dan ook duidelijk sprake van een win-win situatie. "We betalen minder geld aan Honda dan voorheen aan Renault. Hierdoor is er meer budget om te investeren in ons chassis."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje