© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Overstap topman F1 naar Renault is onacceptabel'

29 sep. 2017 13:16 Ruud Dimmers 0 reacties
Christian Horner was 'not amused' bij het gerucht dat voormalig F1 technisch directeur Marcin Budkowski waarschijnlijk de overstap maar naar het F1-team van Renault. Tijdens de FIA persconferentie liet Horner namens Red Bull en Toro Rosso weten dat ze fel tegen de mogelijke overstap zijn.

Horner: 'Deze man weet zelfs van alle nieuwe auto's alle details'

Volgens Horner moet het niet mogelijk zijn voor iemand in zijn positie om met een opzegtermijn van slechts drie maanden actief te worden bij een F1-team.

In zijn rol kwam Budkowski ook bij de teams over de vloer en werd door de teams in vertrouwen gegevens gedeeld. Zo bezocht de technisch directeur de teams en is hij op de hoogte van alle innovaties voor het volgende seizoen. 

Horner is erg duidelijk in zijn oordeel: "Red Bull heeft er grote problemen mee als blijkt dat hij voor een F1-team gaat werken. We hebben met veel vertrouwen gecommuniceerd in mensen met dit soort functies. Hij verkeert in de bevoorrechte positie waarin hij recent nog in de windtunnel van diverse teams is geweest."

"Hij heeft tot in detail kennis over de auto's van komend jaar. Het is dan ook niet gepast dat zijn opzegtermijn slechts drie maanden bedraagt en dat hij daarna bij een Formule 1 team aan de gang kan gaan."

Horner had op vrijdag overleg met diverse teambazen, waaronder die van Ferrari, Mercedes en Force India. Zij delen allemaal dezelfde mening: De overstap van Budkowski naar Renault mag er niet komen.

Tijdens de volgende vergadering van de Strategy Group komt dit punt dan ook op de agenda.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen