Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Overstap topman F1 naar Renault is onacceptabel'

Christian Horner was 'not amused' bij het gerucht dat voormalig F1 technisch directeur Marcin Budkowski waarschijnlijk de overstap maar naar het F1-team van Renault. Tijdens de FIA persconferentie liet Horner namens Red Bull en Toro Rosso weten dat ze fel tegen de mogelijke overstap zijn.

Volgens Horner moet het niet mogelijk zijn voor iemand in zijn positie om met een opzegtermijn van slechts drie maanden actief te worden bij een F1-team. In zijn rol kwam Budkowski ook bij de teams over de vloer en werd door de teams in vertrouwen gegevens gedeeld. Zo bezocht de technisch directeur de teams en is hij op de hoogte van alle innovaties voor het volgende seizoen. Horner is erg duidelijk in zijn oordeel: " Red Bull heeft er grote problemen mee als blijkt dat hij voor een F1-team gaat werken. We hebben met veel vertrouwen gecommuniceerd in mensen met dit soort functies. Hij verkeert in de bevoorrechte positie waarin hij recent nog in de windtunnel van diverse teams is geweest."

" Hij heeft tot in detail kennis over de auto's van komend jaar. Het is dan ook niet gepast dat zijn opzegtermijn slechts drie maanden bedraagt en dat hij daarna bij een Formule 1 team aan de gang kan gaan." Horner had op vrijdag overleg met diverse teambazen, waaronder die van Ferrari, Mercedes en Force India. Zij delen allemaal dezelfde mening: De overstap van Budkowski naar Renault mag er niet komen. Tijdens de volgende vergadering van de Strategy Group komt dit punt dan ook op de agenda.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'