Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner: "Perez is de juiste teamgenoot voor Verstappen"

Alex Albon is gedegradeerd tot testcoureur van Red Bull. Sergio Perez zal in 2021 naast Max Verstappen bij het Oostenrijkse team rijden. Christian Horner verklaart waarom de keuze op de Mexicaan is gevallen.

Verstappen Horner Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het heeft lang geduurd, maar Sergio Perez is aangekondigd als de tweede coureur voor Red Bull in 2021. Hij vervangt Alexander Albon, die door Red Bull nog zal worden gebruikt als test- en reservecoureur.

Teambaas Christian Horner verklaart waarom de keuze uiteindelijk niet op Alexander Albon, maar op Sergio Perez is gevallen. "Alex is een gewaardeerd lid van het team en we hebben heel lang en heel uitgebreid over deze keuze nagedacht", zo blikt hij terug.

"Nadat we de tijd hebben genomen om alle relevante data en de prestaties te bestuderen, hebben we besloten dat Sergio de juiste coureur is om in 2021 naast Max te zetten. We kijken er naar uit om Sergio bij Red Bull te verwelkomen", aldus Horner, die benadrukt dat Albon nauw betrokken blijft bij het team.

"Alex is en blijft een belangrijk onderdeel van ons team en zal als test- en reservecoureur verder gaan, met de volledige focus op de ontwikkeling voor 2022. We willen hem graag bedanken voor het harde werk en zijn bijdrage."

Max Verstappens dominante zege bezorgde Mercedes serieus hoofdpijn. Wat betekent dit voor 2021? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het in de nieuwe RacingNews365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP