Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner plaatst vraagtekens bij strategische keuzes Ferrari

Christian Horner is zeer tevreden met Max Verstappen en Sergio Perez, die in de GP van Azerbeidzjan aan het langste eind trokken en er een één-twee van maakten voor Red Bull. De teambaas van de Oostenrijkse renstal belicht de strategische keuzes in Bakoe.

Christian Horner is meer dan tevreden met het resultaat van Red Bull in de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Oostenrijkse renstal scoorde maximaal met de overwinning van Max Verstappen en de P2-finish én snelste ronde van teamgenoot Sergio Perez. Concurrent Ferrari scoorde ondertussen nul punten door een dubbele uitvalbeurt. Volgens de Red Bull-teambaas is het jammer dat Charles Leclerc en Carlos Sainz uitvielen, want het had een spannende race kunnen worden. Bij Viaplay blikt Horner terug: "Het was een geweldige race. Ik denk dat we goede pace hadden en het was jammer voor de fans dat ze de uitkomst van de verschillende strategieën niet konden zien." Ferrari maakte tijdens een vroege Virtual Safety Car al een pitstop, terwijl Red Bull besloot door te blijven rijden. "Ferrari ging al vroeg naar binnen, maar zouden ze al snel door hun banden heen zijn? Ik denk dat we in ieder geval een goede snelheid hadden. Toen Charles uitviel was het meer van: 'Laten we de auto heelhuids naar huis brengen, want er kan genoeg fout gaan hier'. Beide coureurs hebben het fenomenaal gedaan."

Horner verrast door strategische keuze Ferrari

De vroege pitstop van Leclerc kwam onverwachts voor Red Bull. "We waren best verrast dat Charles een pitstop maakte", aldus Horner. "We vertelden Max dat hij het tegenovergestelde moet gaan doen. Charles ging naar binnen en Max bleef buiten. Daarna was het een bandenvoordeel en we kregen het voor elkaar om acht of negen ronden door te gaan." Volgens de Red Bull-teambaas had dit een groot effect gehad op de slotfase van de race. "Beide coureurs hadden hierbij een voordeel, maar we zullen nooit gaan weten hoe het zou zijn gelopen. Max had in ieder geval goede snelheid en het was een goede, nette race van Checo. Hij had last van wat meer slijtage dan Max, maar het ging er allemaal eerlijk aan toe in de remzones."

Complimenten voor Leclerc en Sainz

Red Bull slaat wederom een belangrijke slag in het titelgevecht met Ferrari, maar na acht rondes in het Formule 1-kampioenschap rekent Horner zich nog niet rijk. "We stonden meer dan veertig punten achter na de race in Australië maar we hebben het voor elkaar gekregen om het tij te keren." "Toch denk ik dat Ferrari een snelle auto heeft en ze hebben zeker snelle coureurs, maar weet je, een aai over je rug is slechts centimeters verwijderd van een schop tegen je achterwerk", aldus Horner. "Het kan allemaal snel de andere kant op gaan."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"