Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner plaatst vraagtekens bij teamtactiek Mercedes

Mercedes hanteerde een opmerkelijke teamtactiek tijdens de GP van Hongarije. Lewis Hamilton was duidelijk sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas en mocht hem passeren. Zo kreeg de Brit de kans om Raikkonen aan te vallen. Mocht dat niet lukken dan wilde het team dat hij zijn derde positie terug gaf aan Bottas.

Een tactiek die we zelden zien in de Formule 1, zeker als het gaat om de strijd om de wereldtitel. Lewis Hamilton was veel sneller dan zijn teamgenoot en kreeg de kans om aan te vallen. Uiteindelijk bleek het niet mogelijk om Raikkonen te passeren, maar het gat met teamgenoot Bottas was opgelopen tot een kleine tien seconden. In de laatste ronde trapte Hamilton op zijn rem om Bottas voor te laten, tot ongenoegen van het publiek. Desondanks wilde Mercedes dat Hamilton zijn positie terug zou geven. Hiermee verloor de Brit drie kostbare punten ten opzichte van WK-leider Sebastian Vettel.

Red Bull teambaas Christian Horner plaatst vraagtekens bij de strategie van Mercedes. " We deden dit twee jaar geleden ook in Monaco," legt hij uit. Destijds wisselden Kvyat en Ricciardo van positie om deze later weer om te ruilen. " Maar als je het hebt over de wereldtitel dan veranderen de spelregels. Bij Mercedes is Lewis Hamilton de leider van het team en op een bepaald moment moet je een keuze durven maken." Hamilton en Vettel zijn de voornaamste titelkandidaten. De Duitser heeft 14 punten voorsprong op de Brit. Derde in de WK-stand is Valtteri Bottas met een achterstand van 33 punten.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen