Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner pleit Perez vrij: "Die data stuurden we door naar de wedstrijdleiding"

Wat Christian Horner betreft gaat Sergio Perez vrijuit, nadat hij onvoldoende gehoor zou hebben gegeven aan gele vlaggen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië.

Sergio Perez zette zijn voorlopig snelste tijd in Q2 neer, net op het moment dat er gele vlaggen hingen in sector drie voor een uitstapje van George Russell. Dat alarmeerde de FIA, want had de Mexicaan daarmee de gele vlaggen genegeerd of er op zijn minst onvoldoende gehoor aan gegeven? Perez moet zich om 11:00 uur Nederlandse tijd melden bij de stewards, maar als het aan zijn teambaas Christian Horner ligt, keert hij daar ongeschonden van terug. Volgens de Brit treft hem geen blaam en deed hij wel degelijk wat er van hem verwacht werd.

"We hebben er goed naar gekeken en onze bevindingen hebben we ook doorgestuurd naar Race Control. In de data zien we duidelijk dat Checo wel degelijk liftte en dat hem dat zeker drie tot vier tienden heeft gekost", aldus Horner tegenover Sky Sports . Mocht de wedstrijdleiding desondanks toch vinden dat Perez in overtreding is geweest, dan ligt een gridstraf van drie plaatsen voor de hand.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'