Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner prijst dominante Verstappen: "Red Bull als team naar een hoger niveau getild"

Christian Horner feliciteert zijn coureur, Max Verstappen, met het behalen van zijn tweede wereldtitel in Japan. Het is volgens de Red Bull-teambaas een ongelooflijk dominant seizoen voor de Nederlander.

Ook Christian Horner had in eerste instantie niet door dat Max Verstappen de wereldtitel al veroverde in Japan. Red Bull ging er vanuit dat er minder punten uitgedeeld zouden worden omdat de race korter duurde, maar dit was niet het geval. Hierdoor won Max Verstappen zijn tweede wereldtitel in Japan, wat zorgt voor een fantastisch feest in het land van Honda. In de slotfase van de race probeerde Red Bull nog te kijken hoe ze het WK konden veiligstellen. "We dachten dat de volledige punten niet werden uitgedeeld en we keken naar een extra pitstop voor de snelste ronde", zo begint Horner in gesprek met Sky Sports . "Maar wauw, dit ging verder dan onze wildste dromen." "Max is ongelooflijk dominant geweest. Veertien overwinningen, dat is een record voor ons als team. Hoe hij heeft gereden... hij sloeg terug na wat lastige momenten in de eerste paar races en hij heeft het hele team naar een nieuw niveau getild. Ik ben ontzettend trots op het hele team, alle mannen en vrouwen in Milton Keynes hebben alles op alles gezet onder enorme druk. Om nu het kampioenschap te veroveren is ontzettend speciaal."

Gouden combinatie met Verstappen en Perez

Horner had zich geen betere race kunnen voorstellen in Japan. De Red Bull-teambaas looft Verstappen en teamgenoot Sergio Perez voor hun fantastische samenwerking. "De overwinning hier in Japan, wat een script! Het is heel speciaal. Charles Leclerc maakte duidelijk een fout en Checo deed het ondertussen fantastisch." Met Verstappen op P1 en Perez op P2 is het een groot feest geworden voor de Japanners. Horner bedankt de twee heren. "Ze hebben een geweldige band en ze halen het beste uit elkaar naar boven. Hoe de auto dit jaar is aangepast aan de regels, dat is een fenomenaal performance geweest van iedereen. Hoe Max ook gereden heeft sinds zijn eerste kampioenschap, hoe hij opereerde... dit is van een ander niveau. Alle respect voor hem, want hij verdient dit kampioenschap."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden