Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner reageert op boute claim Russell: "Heel genereus van hem"

Het was nogal een claim van George Russell. De Mercedes-coureur opperde dat Red Bull zich bewust inhoudt om er maar voor te zorgen dat de FIA niet afremmend ingrijpt. Teambaas Christian Horner reageert.

Volgens George Russell heeft Red Bull veel meer over dan het momenteel laat zien. De Mercedes-coureur rept daarbij over een performancevoordeel van zo'n zeven tienden per ronde. Russell denkt dat Red Bull zich inhoudt om de FIA er niet toe te verleiden om in te grijpen. Als Horner geconfronteerd wordt met die uitspraken van Russell, haakt hij allereerst in op die claim van zeven tienden per ronde: "Dat is erg genereus van hem, ik voel me gevleid", zo reageert hij met een lach tegenover onder andere RacingNews365 .

Horner wijst naar Perez

Dat Max Verstappen het achterste van de tong in deze bewuste race niet liet zien, ontkent Horner niet, maar dat deed hij met een andere reden dan Russell formuleerde: "Er komt altijd een zekere mate van management kijken bij een race, zeker in het geval van een vroege éénstopper, zoals hier het geval was." "Maar in het geval van Checo (Sergio Perez, red.) was dat al een ander verhaal. Hij cruisete niet rond en hield zich al helemaal geen zeven tienden in. En bovendien denk ik dat het veld hier sowieso wat dichter bij elkaar zat." De vraag stellende journalist wil dan wel weten hoe het kan dat Verstappen in de kwalificatie gemiddeld drie tienden sneller is, maar in de race in vier bochten tijd een gat van twee seconden kan trekken naar Hamilton. "Ik denk allereerst dat Lewis een foutje maakte in die bewuste ronde. Bovendien hadden we de auto volledig afgesteld op de race. Misschien dat Hamilton zijn banden iets te agressief op heeft gewarmd, waardoor hij daar in de race wat meer last van had", zo besluit Horner zijn analyse.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'