Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner deelt Red Bull-standpunt over ‘controversiële’ teamorders

McLaren heeft de knoop eindelijk doorgehakt en zal waar nodig met teamorders gaan werken. Maar hoe zit dat bij Red Bull? Teambaas Christian Horner geeft duidelijkheid.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan het raceweekend in Bakoe sprong één veelbesproken onderwerp er in vrijwel alle discussies bovenuit: de teamorders van McLaren. Na lang wikken en wegen heeft de Britse renstal, met het oog op de slotfase van de strijd in de beide kampioenschappen, dan toch de keuze gemaakt een structuur met een eerste en tweede rijder én teamorders in het leven te roepen. 

Van buitenaf zijn de meningen verdeeld over het onderwerp: sommigen vinden dat het al veel eerder had moeten gebeuren, terwijl anderen het juist onzin vinden. Maar hoe denken de teambazen van de andere teams erover? Zien zij het zitten om zelf ook actief met teamorders te werken?

Als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt niet, verklaart hij bij Sky Sports. "Het hangt er natuurlijk heel erg vanaf hoe de concurrentie het op dat moment doet, maar teamorders zijn altijd een uiterst controversieel onderwerp. Maar in ons geval is het wel duidelijk, want Sergio Perez weet wat zijn taak is binnen ons team. Hij is hier om Verstappen en het team te helpen in de strijd om de titels."

"En als we heel eerlijk zijn, weten we allemaal waar hij toe in staat is. Dat hebben we tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 wel gezien, dus we twijfelen er niet aan dat Sergio een echte teamspeler is. Onze plannen zijn in dat opzicht dus heel duidelijk." 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"