Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner reageert op Ferrari-geblunder: "Ze hadden de overwinning in de tas"

Met een volledige rode eerste startrij had Ferrari een goed vooruitzicht tijdens de Grand Prix van Monaco. Maar door fouten in de strategie was het niet Charles Leclerc, maar Sergio Perez die de race won. Red Bull-teambaas Christian Horner laat weten dat Ferrari de overwinning heeft laten liggen.

Startend vanaf P3 won Sergio Perez zijn eerste Grand Prix van het jaar in Monaco. Het was een overwinning waarin het strategische spelletje tussen Ferrari en Red Bull een hoofdrol speelde. Red Bull maakte de juiste keuzes, maar Ferrari was daarentegen aan het blunderen, wat tot grote frustratie leidde van Charles Leclerc . De sleutelfactor was volgens Red Bull-teambaas Christian Horner om de timing van de overgang van nat naar droog precies goed te hebben. "We gingen van de full wets, naar de intermediates en vervolgens naar de droogweerbanden. We zaten precies goed met die beslissingen. De crew heeft geweldig werk geleverd. De strategen en vooral de jongens in de pitlane bij die dubbele pitstop", vertelt Horner glimlachend aan de media waaronder RacingNews365. "Ik had verwacht dat we misschien boven één Ferrari konden finishen, maar ik had niet verwacht dat we ze beiden konden pakken. Charles leek in de eerste rondes de race onder controle te hebben. Hij had een aardig gat tot zijn teamgenoot achter hem. Op dat punt leek het erop dat het Ferrari de race in de tas had. En natuurlijk, we hebben geprofiteerd van hun fout."

Effectieve en duidelijke communicatie

Zes jaar geleden ging het in Monaco helemaal fout in de pitbox van Red Bull toen ze Daniel Ricciardo naar binnen riepen. De voormalige Red Bull-coureur werd vanaf P1 naar binnen geroepen om van banden te wisselen, maar de nieuwe banden lagen nog niet klaar. Het resultaat was dat Lewis Hamilton er met de overwinning vandoor ging. Gelukkig voor Perez verliep het dit jaar een stuk beter. Horner legt het proces uit dat een groot aandeel had in de overwinning van de Mexicaan. "Het is een proces dat heel snel uitgevoerd moet worden. Je moet effectieve en duidelijke communicatie hebben. We discussieerden of we meteen vanaf de full wets op de droge banden moesten gaan, maar we besloten dat het sneller was om via de intermediates naar de droge banden te gaan. De kracht van de outlap (op de intermediates, red.) bleek gigantisch te zijn. "Ik denk dat we gewoon enorm goed reageerden op de omstandigheden en we hadden het omslagpunt juist ingeschat", sluit de Britse teambaas af.

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"